Darren Aronofsky A bálna című filmje az év egyik legjobban várt filmje lehet, de vannak, akik nem annyira izgatottak a bemutató miatt.

Az Aronofsky által rendezett filmben Brendan Fraser egy 270 kilós meleg férfit alakít, aki abban reménykedik, hogy évekkel azután, hogy elhagyta a családját, újra kapcsolatba kerülhet a lányával (Sadie Sink). Ahhoz, hogy Fraser hatékonyan alakíthassa a szerepet, szükség volt egy "zsírruha" használatára, amiről Fraser azt mondta, hogy jobban megérti, milyen a mindennapi élet az ilyen testalkatú emberek számára.

Lehet, hogy A bálna a premierjével álló ovációt kapott Fraser, de a színész és komikus Guy Branum számára, aki az új filmben szerepel, a casting "problémás". Kezdjük azzal, hogy Branum úgy érzi, A bálna problémái egészen a koncepciójáig nyúlnak vissza: a fájdalomat, amit "valódi kövér melegként" érez, nem kellene, hogy a filmkészítők dramatizálják. Ahogy Branum elmondta a PRIDE-nak:

"Úgy gondolom, hogy A bálna forrásanyaga problematikus. Szerintem az extrém kövérséget próbálja a melegek fájdalmának metaforájaként használni. És mint tényleges kövér meleg ember, úgy érzem, hogy az én életemnek nem kell metaforaként szolgálnia valaki más fájdalmára."

Branum azt is kifogásolja, hogy Fraser kapta a főszerepet, és azt állítja, hogy Az őserdő hőse sztárjának választása egy elhízott meleg színész helyett elveszi a film hitelességét.

"Azzal is komoly problémáim vannak, hogy egy nem túl kövér heteró színészt választottak a filmbe, aki protézist használt a kövérség ábrázolására. Szerintem ez lehetővé teszi, hogy az emberek úgy beszéljenek erről a karakterről, mint egy tárgyról, ami nem lenne lehetséges, ha egy valódi kövér emberről lenne szó, akinek a szemébe kell nézni."

Nemrég Bajos csajok színésze, Daniel Franzese is megszólalt Brendan Fraser szereposztásával kapcsolatban A bálna című filmben. Franzese kicsit lazább volt, amikor Fraserről beszélt, egyértelművé téve, hogy nagyon tiszteli a színészt, és örül, hogy dicséretet kapott a filmben nyújtott alakításáért. Ugyanakkor Franzese nem tudta megállni, hogy ne érezze sértőnek, hogy nem kaphatott lehetőséget arra, hogy egy ilyen szerepre jelentkezhessen, mivel úgy érzi, talán jobban kapcsolódott volna a szerephez. Franzese a People-nek nyilatkozott:

"Brendan Frasert imádom, [szóval] nagyon ellentmondásos vagyok... Ő egy kedves ember. És ez nagyszerű. De miért? Miért megy oda és visel egy kövér öltönyt, hogy eljátsszon egy 400 kilós buzit? Hogy végre esélyt kapjak egy presztízsfilmben szerepelni, amit talán díjra is jelölnek, ahol olyan emberekről mesélnek, akik úgy néznek ki, mint mi? Ez az álom. Szóval amikor újra és újra olyanokat választanak, mint Brendan Fraser, én és a többi nagy meleg srác, azt mondjuk: "Mi a... ?". Ezt nem bírjuk elviselni! Nagyon szerettem volna castingolni erre a szerepre. Úgy értem, ki tud többet az elhízott queer férfi létről, mint egy elhízott queer férfi?".

Fraser szereposztása nem volt olyan döntés, amit Darren Aronofsky könnyedén meghozott. Valójában egy évtizeden át fontolgatta a különböző lehetőségeket a szerepre, de akármelyik hollywoodi sztárt is nézte, úgy tűnt, senki sem kattant be. Ahogy Aronofsky a Variety-nek elmondta, akkor ugrott be neki Fraser, amikor véletlenül meglátta a színészt egy brazil film trailerében, és onnantól kezdve a szereposztás a helyére került.

"Mindenkit figyelembe vettem - mindenféle színészt, a világ összes filmsztárját. De egyikük sem jött be igazán. Egyszerűen nem mozgatott meg, vagy nem éreztem helyesnek. Pár évvel ezelőtt megnéztem egy brazil film trailerét, egy alacsony költségvetésű [filmet], és megláttam Brendant a trailerben, és kigyulladt a villanykörte. Nem láttam A múmia filmeket  vagy Az őserdő hősét. Amikor megláttam őt ebben a trailerben, egyszerűen a helyére kattant a dolog. Megkértem Brendant, hogy jöjjön el hozzám... csak úgy kattant a dolog."