Jenna Orteganak rengeteget kellett tanulnia ahhoz, hogy a Netflix sikersorozatában Wednesday-t alakítsa, a vívástól kezdve a német nyelvtudáson át a kenuzásig és a csellójátékig.

A SAG-jelölt színésznő csütörtökön Hollywoodban, a Netflix által szervezett kérdezz-felelek panelbeszélgetésen beszélt arról, milyen intenzív volt a forgatási menetrend.

"Két órával korábban kellett megjelennem a forgatáson, 12-14 órás napot végigcsinálni, aztán hazamenni, majd felmenni a Zoomra, és bármilyen órát végigcsinálni, amit csak lehetett. Vagy amikor hazaértem a lakásomra, a csellótanárom már várt rám" - mondta Ortega - "Folyamatosan ment  tanulás, és ha egy hétvégém lehetett, ha azon a héten a hatodik napon nem forgattunk, akkor jött a: "Rendben, akkor aznap leckét veszünk neked."

A színésznő elmondta, hogy a forgatás előtt néhány hónappal kezdte el a vívó- és csellóleckéket, amelyeket a nyolc hónapos romániai forgatás alatt is folytattak. Elmondta, hogy a "Paint it Black" csellójelenetét különösen nehéz volt elsajátítani, mivel a külföldre költözéskor tanárt kellett váltania.

"Nem tudtam aludni. A hajamat téptem" - mondta Ortega - "Annyi FaceTime-hívásra válaszolt az apám, hogy hisztérikusan sírtam".

Ortega nyomást gyakorolt magára, hogy ne hagyja cserben a műsort néző csellistákat, annak ellenére, hogy a Wednesday rendezője és executive producere, Tim Burton biztosította őt: "Ó, ne aggódj, nagyszerűen fogod csinálni. Nagyszerűen fog kinézni" - mesélt a színésznő.

"Azt sem tudtam, hogy hova kell a kezemnek egyáltalán mennie... nevetséges volt" - mondta Ortega.

A sztár szeretett volna minél több akciót maga felvenni, de ahogy a sorozat forgatása a végéhez közeledett, az időkorlátok közbeszóltak: "Kezdtünk kifutni az időből, mert Wednesday nagyjából minden jelenetben szerepel" - mondta Ortega - "El kellett kezdeniük kaszkadőrdublőröket vagy időnként csellódublőröket használni, ha már nem volt idő a kezekre, de én nagyon ragaszkodtam ahhoz, hogy a lehető legjobban felkészüljek, mert azt akartam, hogy engem is be tudjanak vetni, mert sokkal hihetőbb, ha látszik az arcod."

Ezek a "leleplezések" azután láttak napvilágot, hogy Ortega 2022 decemberében megosztotta, hogy COVID-ot kapott az ikonikus tánc forgatása közben, ami vírusként terjedt el a TikTok-on.

A nyolc epizódból álló első évadban a nézők láthatták az Addams Family - A galád család lánya, Wednesday útját a Nevermore Akadémián, a kapcsolatok útvesztőjében való navigálásában, miközben csiszolta látnoki képességét, megoldott egy természetfeletti rejtélyt, és még egy gyilkos akciót is meghiúsított.

A Wednesday nagy sikert aratott. A sorozat november 23-i megjelenése után a platform rekordot állított fel az első héten megtekintett órák számát tekintve egy angol nyelvű sorozat esetében, több mint 341 millióval, megelőzve a Stranger Things 4. évadának 335 milliós nézettségét. Az első 28 nap alatt a sorozat több mint 1,2 milliárd órányi megtekintést ért el.

Január 6-án jelentették be, hogy a sorozatot megújították a második évadra.

Ortega elmondta, hogy fogalma sincs, mi fog történni a második évadban, vagy hogy mikor kezdődik a forgatás. Ami azt illeti, hogy mit szeretne látni a Wednesday második évadában, Ortega azt mondta, hogy szeretné, ha az kevésbé a szerelmi háromszögekre koncentrálna, ami "furcsa dolog volt", és helyette "csak Wednesday-re és a tapasztalataira koncentrálna".