Hivatalos, ez az utóbbi két év legnézettebb magyar filmje

Már közel van a 90 ezres nézőszámhoz Herendi Gábor filmje, a Szabó Győző színművész leggyötrelmesebb drogos időszakát és Csernus Imrével való összefeszülését feldolgozó Toxikoma című alkotás. 

2021.10.15   olvasottság: <1000x   szerző: hp  

A Toxikoma ezzel a 2020-2021-es évek legnézettebb magyar filmje, a most futó mozifilmek listáján hetek óta rendre dobogós.

“Ha valami, akkor a Toxikoma vissza fogja csábítani az embereket a mozikba” – írta a kritika, mely az idei Magyar Mozgókép Fesztiválon versenyfilmként induló Toxikomáról született. „Úgy tűnik, a kritikus jóslata bevált” – meséli Illés Gabriella producer. 

A júniusban tartott filmfesztiválra a filmet - egyedülállóan - kilenc kategóriában jelölték. „A mostani nézettségi adatok azt bizonyítják, hogy bár nagy elismerés lehet egy filmnek, ha szakemberek díjazzák, igazán az számít, hogy a közönség mennyire tartja fontosnak megnézni” – teszi hozzá a producer.

A film jelenleg is nézhető a mozikban.

76 Toxikoma  (2021)

dráma | életrajzi

Győző Nyírbátorban látta meg a napvilágot, és mára már az egész ország megismerte a nevét. A színész számos sikeres színdarab, televíziós sorozat, műsor és film... több»