Ian McKellen és Patrick Stewart nélkül készül az X-Men: ApokalipszisA kép forrása: Photo © Twentieth Century Fox Film Corporation

Azokat, akik nyomon követték X-Men: Apokalipszis alakulását, nem érheti meglepetésként, hogy a mutánsok történetének következő fejezete Patrick Stewart és Ian McKellen nélkül készül.

Az már hónapokkal ezelőtt kiderült, hogy alapos vérfrissítésen, és ezzel együtt fiatalításon fog átesni az X-Men franchise, így a 80-as években játszódó X-Men: Apokalipszisben olyan karakterek fiatalkori énjét ismerhetjük meg, mint Jean Grey, Cyclops vagy Storm. A fiatalítás áldozata lett X Professzor és Magneto is, ami azt jelenti, hogy sem Patrick Stewart, sem Ian McKellen nem fog feltűnni a filmben.

A hírt maga Stewart erősítette meg Larry Kingnek: "Egész sok dolgot tudtam meg róla az előző éjszaka. Jórészt az általunk játszott karakterek fiatalkori énjéről fog szólni. Szóval nem hiszem, hogy szerepelni fogunk benne." A színész azonban sietve hozzátette, hogy ez még nem jelenti azt, hogy a franchise spin-offjainak (Gambit, Deadpool) valamelyikében ne tűnne fel.

Az X-Men: Apokalipszis 2016. május 27-én debütál a mozikban. A film főbb szerepeit olyan színészek játsszák, mint Michael Fassbender, James McAvoy, Jennifer Lawrence és Nicholas Hoult. A produkció forgatási munkálatai idén áprilisban kezdődnek meg Montrealban.