Így kapcsolódik a Ponyvaregény és a Volt egyszer egy Hollywood

Mi az, ami szinte az összes Quentin Tarantino filmet összeköti? Természetesen a Red Apple. Aki esetleg nem lenne képben, annak röviden: a Red Apple egy kitalált cigarettamárka, amely lényegében minden Tarantino moziban felbukkan valamilyen formában korszaktól és történettől függetlenül.

Ezt füstölték már a vadnyugati Aljas nyolcasban, ezt szívta maga Tarantino az Alkonyattól pirkadatigban vagy Uma Thurman a Ponyvaregényben. És ez az a cigaretta, amely több reklámban is felbukkant volna a Volt egyszer egy Hollywoodban is.

Illetve fel is bukkant, méghozzá a film végén. Egy reklámot láthatunk, amelyben a Leonardo DiCaprio által alakított Rick Dalton népszerűsíti a cigarettát. De valójában több ilyen reklámot is forgattak a filmhez, ám ezek végül nem úszták meg a vágóasztalt. Szerencsére a Blu-ray kiadás extrái közé azért beférnek, így mindenki látni fogja majd őket. De miről is van szó?

Az egyik ilyen kivágott reklámban James Marsden tűnik fel, aki a fiatal Burt Reynoldsot alakította. Érdekesség, hogy Reynolds eredetileg szerepelt volna a filmben – ő játszotta volna George Spahnt –, de sajnos még a forgatás előtt elhunyt, így helyére Bruce Dern ugrott be. Egy másik kivágott reklám már nem a Red Apple cigarettához, hanem az Old Chattanooga sörhöz kötődik. Ebben pedig Walton Goggins hangját hallattunk volna (látni nem lehet a reklámban), aki korábban az Aljas nyolcasban is szerepelt.

A fentiekből is látszik, hogy Tarantino továbbra is tartja magát régi ötletéhez, miszerint minden egyes filmje ugyanabban az univerzumban, esetleg az abban az univerzumban létező mozis univerzumban játszódik. Így kötődhet tehát a Volt egyszer egy Hollywood az olyan filmekhez, mint a Ponyvaregény.