Így tisztelgett Carrie Fisher emléke előtt Mark Hamill

Szinte napra pontosan két évvel ezelőtt hunyt el az első Star Wars filmek egyik ikonikus színésznője, Carrie Fisher. Néhány nappal ezelőtt került a mozikba a trilógia, és ezzel a teljes Skywalker-saga utolsó epizódja, a Star Wars: Skywalker kora, amelyben trükkökkel oldották meg, hogy szerepelhessen. Bár jelenleg a franchise szinte minden szereplője a film premierjével van elfoglalva, Mark Hamill szakított időt arra is, hogy megemlékezzen színésztársáról.

Tette ezt a Twitter-csatornáján, ahol néhány képet osztott meg róla. Az első a film stáblistájából származik, és az „In loving memory of our Princess Leia, Carrie Fisher” felirat olvasható rajta. Ezt egy összehasonlító fotó követi az ifjú Leia hercegnő és az utolsó trilógiában látható Leia hercegnőről, mellette Luke Skywalker idézetével: No one’s ever really gone.” A harmadik és negyedik kép egy-egy rajz. Az elsőn ugyanezzel az idézettel láthatjuk az idős Luke Skywalkert és Leia hercegnőt, míg a másodikon már Luke és Han Solo emlékezik meg róla a sírjánál.

Carrie Fisher tehát még leforgatta a Star Wars: Az utolsó Jedikt, ám abban több olyan jelenet is volt, amely végül nem került be a végleges verzióba. J.J. Abrams és csapata többek közt ezeket a jeleneteket és más archív felvételeket is felhasználtak, hogy a Star Wars: Skywalker koraban VFX segítségével felbukkanhasson Leia hercegnő, és pontot tehessenek az ő történetének végére is. Erre már csak azért is szükség volt, mert az eredeti tervek szerint Han Solo és Luke Skywalker után ő is kapott volna egy önálló filmet, de erre így már nem kerülhet sor.