Így ünnepelte a 35. házassági évfordulóját Tom Hanks és a felesége (fotó)

Tom Hanks és felesége, Rita Wilson vasárnap ünnepelte 35 éves házassági boldogságát. 

A 66 éves Rita megosztott egy fotót, amelyen a pár egy tortán osztozik, amire az volt írva, hogy "Boldog évfordulót." A szintén 66 éves Tom, aki egy regényt ír, amelyet a karrierje ihletett, szerelmesen nézett feleségére, miközben egy teraszon ültek. '35 év házasság' - írta. 1988. április 30. - A szerelem a minden.' (A fotót megnézhetitek a cikk galériájában.)

A-listás barátaik tucatjai küldtek gratulációkat a mérföldkő eléréséhez. Kate Capshaw és Steven Spielberg, akik régi jó barátai a párnak, így kezdték a jókívánságokat: 'A legjobbak'. Leslie Odom, Jr. követte a sort: 'Egyszerűen gyönyörű! Gratulálok.' Nia Vardalos a következőket írta: 'Boldog évfordulót, gyönyörű gyerekek!!!!'.

Rita és Tom voltak mindkét Bazi nagy görög lagzi-film producerei voltak, és a hamarosan megjelenő 3. részt is ők igazgatják majd a produceri székből.

A pár akkor találkozott először, amikor Rita szerepet kapott a Bosom Buddies című tévés sitcom egyik epizódjában és soha nem gondolták volna, hogy egyszer Hollywood egyik legelismertebb párja lesz belőlük. Tom ekkoriban még első feleségével volt házas.A sorozat két fiatal reklámszakembert követett, akik nőnek öltöztek, hogy abban az egyetlen lakásban élhessenek, amit megengedhettek maguknak.

Néhány évvel később újra találkoztak, amikor Rita az 1985-ös Önkéntesek című sorozatban Tom szerelmét alakította. A későbbi Oscar-díjas színésznő egy elkényeztetett gazdag kölyköt alakított, aki azért csatlakozott a Békehadtesthez, hogy elkerülje a szerencsejáték-adósságát.

Miután 1987-ben elvált, Hanks randizni kezdett leendő feleségével és 1988-ban összeházasodtak.

Az Oprah-nak 2001-ben adott interjújában a Philadelphia sztárja beszélt a nyugtalanító gyermekkoráról és arról, milyen érzés volt Ritával közös életet teremteni:

"Egy klasszikus, régimódi családszerkezetbe házasodtam be, ahol az emberek szeretnek időt tölteni egymással, és úgy építik fel az életüket, hogy tudjanak is. Ez addig nem volt része az én létezésemnek" - magyarázta - "Olyan nagy előnye van annak, hogy részt veszünk egymás életének mindennapos részleteiben. Ez egy csodálatos szövet, amiben jó létezni. A kapcsolatunk sikere az időzítésben, az érettségben és a bensőséges kapcsolatra való hajlandóságunkban rejlik."

"Amikor elvettem Ritát, azt gondoltam: "Ez némi változást igényel a részemről".Nem tagadom, hogy a gondviselés is közrejátszott abban, hogy egymásra találtunk, de a mi kapcsolatunk nem varázslat - ahogy a filmekben mutatják. A való életben a kapcsolatunk olyan konkrét, mint ahogy én itt ülök. Nem mintha a házasság nem lenne néha közel a pokolhoz. De mindketten tudjuk, hogy bármi történjék is, mi egymás mellett leszünk - és túljutunk rajta."

Ennek az erős alapnak köszönhetően a házaspár képes volt legyőzni az egészségügyi kihívásokat, például Rita 2015-ös mellrákdiagnózisát. Kettős masztektómián esett át és kemoterápia vagy sugárkezelés nélkül tudott felépülni. 

A Szeretet, szeretet, szeretet sztárja a New York Timesnak elmondta, férje soha nem hagyta el őt, és az élmény közelebb hozta őket egymáshoz párként:

"Soha nem tudhatod, hogyan reagál a házastársad egy ilyen helyzetben" - árulta el a színésznő - "Annyira lenyűgözött, annyira el voltam ájulva attól a törődéstől, amit a férjemtől kaptam. Ez egy olyan normális, meghitt időszak volt."

Mindkettőjüknél Covid-19-et diagnosztizáltak, miközben Tom az Elvisen dolgozott Ausztráliában 2020-ban. Ők voltak az elsők az ismert emberek között, akikről nyilvánosságra került, hogy elkapták a vírust. 

"Rita nehezebb időszakon ment keresztül, mint én" - mondta Hanks egy Randy Miller rádiós műsorvezetőnek adott interjúban - "Neki sokkal magasabb volt a láza. Elvesztette az ízérzékelését és a szaglását. Nekem erős testfájdalmaim voltak, és nagyon fáradt voltam. Így ment át rajtunk a COVID-19."

A házaspár továbbra is együtt dolgozik különböző projekteken. Rita énekelte a Til You're Home című főcímdalt férje Az ember, akit Ottónak hívtak című filmjében és a június 23-án debütáló Asteroid City című filmben is együtt szerepelnek.