Íme, 6 jószívű Bosszúálló, aki civilben is bizonyított

Ki mondta, hogy szuperhősök csak a moziban vannak? A Bosszúállók nap mint nap megvédik az embereket a bajtól, de az őket alakító színészek a kamera másik oldalán sem bújnak ki teljesen a szerepükből. Most elmesélünk hat történetet, amelyek a való életben estek meg és bizony mindegyikben valamelyik Bosszúálló bizonyította, hogy civilben is igazi hős.

Még 2015-ben történt, hogy Robert Downey Jr. hallotta egy hétéves kisfiúról, akinek egy betegség miatt nem fejlődött ki teljesen az egyik karja. Egy robotika szakos hallgató, Albert Manero viszont tervezett egy olyan olcsó bionikus kart, amely helyettesítheti a kisfiú számára a végtagot. Amikor a színész hallott erről a kezdeményezésről, támogatta azt és később el is látogatott a kisfiúhoz hogy Tony Stark bőrében pacsizzon vele egyet.

Chris Evans sem marad el tőle, ő ugyanis a saját Amerika kapitány pajzsát ajándékozta egy igazi hős kisfiúnak. A fiú a saját testi épségét sem kímélve védte meg húgát egy megvadult kutya támadásától. Mielőtt biztonságba menekülhettek volna, több harapás érte az arcát. Chris Evans is köszöntötte őt és neki ajándékozta a pajzsát is, amit a forgatáson használtak.

A Bosszúállók csapata, vagyis Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Paul Rudd és Brie Larson 2019-ben közösen adományoztak 5 millió dollárt a világ kórházaiban fekvő gyermekeinek megsegítésére. Az egyik projekt, amelyet támogattak, lehetővé tette, hogy több súlyos beteg gyermek és családja egy hetes nyaraláson vegyen részt, amelynek minden költségét ők állták. Emellett több gyermekkel együtt töltöttek egy napot egy LEGO-áruházban is.

2019-ben mutatták be a Pókember – Idegenben mozit. Ennek főszereplői, Tom Holland, Zendaya és Jake Gyllenhaal még a premier előtt ellátogattak a több mint száz éve működő Los Angeles-i Gyermekkórházat, ahol egy napot töltöttek a súlyosan beteg gyerekekkel. Együtt nézték meg a filmet is, amivel feldobták a gyerekek napját.

De nem csak Tom Holland, hanem Andrew Garfield is megmutatta a benne lakozó jóságot. Pókembernek öltözve ellátogatott egy londoni jótékonysági szervezethez, amely rászoruló gyerekeket támogat. Együtt játszottak a játszótéren, a gyerekek pedig később A csodálatos Pókember 2. bemutatóján a vörös szőnyegen vonulhattak be a moziba.

És végül térjünk vissza újra Robert Downey Jr.-hoz! Még 2017-ben, a Bosszúállók: Végtelen háború forgatására invitált meg egy rajongót. A történet az Omaze platformhoz kapcsolódik, amelyen minél nagyobb összeget adományozunk valamilyen jótékonysági szervezetnek, annál jobb eséllyel kerülünk be egy sorsolásba. Itt sok nagyon értékes nyeremény vár gazdára, gyakran filmek forgatására is be lehet jutni. Így történt ezúttal is, a rajongó egy egész napot tölthetett a forgatáson, ahol találkozhatott kedvenc sztárjaival is.