Itt az 5 legjobb új sorozat, amit a héten nézhetsz (március 11-17)

A héten (március 11-17.-ig) ismét izgalmas sorozatok érkeznek, köztük egy olyan történelmi sztorit feldolgozó is, mint a Manhunt, ami az Abraham Lincoln elleni merényletről szól.

Lássuk azt az 5 sorozatot, amikkel a különböző streaming felületek kedveskednek nekünk március második hetében!

Ha pedig van előfizetésed adott platformra, akkor csak menj a kiválasztott sorozat mafab adatlapjára, kattints a streamer ikonra és indulhat is a házimozi!

#5

dokumentum | krimi

Netflix

A gyermekbántalmazás és a bírósági katasztrófa tragikus esete, ez a dokumentumfilm az Outreau-ügyet, a francia történelem egyik legnagyobb botrányát dolgozza fel. több»

Egy francia igazságszolgáltatási tévedést - ami kicsiben kezdődött, de végül hatalmas következményekkel járt - vizsgál ez az új dokumentumfilm-sorozat. Kezdetben az ügy középpontjában egy Outreau városbeli családon belüli pedofíliával vádolnak meg valakit. A nyomozás előrehaladtával azonban a város több lakosa is érintetté vált. A francia jog azonban nehezen találta meg az egyensúlyt a vádlók és a vádlottak jogai között, és az egész ügy a francia igazságszolgáltatási rendszer komoly próbatételévé vált. A sorozatban több érintett személyt és jogi szakértő elemzőket is meghallgathatunk. A Netflix műsorán, péntektől.
#4

NA Csirkefalat  (2024)

misztikus | vígjáték

Netflix

Choi Min-ah, egy cégvezető lánya egy új gépet tévedésből olyan eszköznek néz, amely segít neki lazítani, és véletlenül csirkefalatkává változik. Miközben apja, Choi... több»

Hogy ennek a koreai vígjátéknak az alapsztoriját értelmetlenül agyamentnek vagy viccesen szürreálisnak tartod-e, az egyéni ízlés kérdése. De azt lehetetlen tagadni, hogy egy olyan sorozat, amelyben minden nyilvánvaló ok nélkül egy nőt csirkefalatkává változtatnak, legalábbis érdekes. Ami ezután következik, az az, hogy Min-ah (Kim You-jung) apja és barátja elindul egy küldetésre, hogy visszafordítsa ezt az átkot, mielőtt valami még szörnyűbb történne. A sorozat abszurditásba hajlik (persze), és nem rejti véka alá, hogy ennek az egésznek semmi értelme sincs. #lol A Netflixen nézheted, péntektől.
#3

dokumentum

Apple TV+

A „The Bloody Hundredth” című dokumentumfilm a 100. bombázócsoport valódi hősei előtt tiszteleg. A narrátor szerepében Tom Hanks hallható. több»

Rendező: Laurent Bouzereau, Mark Herzog
Szereplők: Tom Hanks
Ha a Masters of the Air/A levegő urai című dráma miatt még többet akarsz tudni a 100. bombázócsoport második világháborús, valós hőstetteiről, akkor ez a dokumentumfilm (Tom Hanks narrációjával és Hanks, Gary Goetzman és Steven Spielberg produceri munkájával) meg fogja neked adni a választ. A Véres Százas azért kapta ezt a nevet, mert bevetéseik szinte öngyilkos kockázatot jelentettek. Amint azt a dráma és ez a dokumentumfilm is megerősíti, ez általában szokatlan karaktereket vonzott az egységhez. Számos veterán szerencsére még mindig köztünk van, hogy elmesélje történetét! Az Apple TV+ műsorán, péntektől látható.
#2

akció | kaland | krimi

Netflix

Egy csapat nemzetközi kincsvadász élete egyik legnagyobb kalandját tervezgeti – vajon sikerül meglépniük a kincsekkel? több»

Némi Indiana Jones-hangulat visszaköszön ebben a mexikói rablási drámában, amely egy csapat kissé ügyefogyott kalandorról szól, akik egy rég elsüllyedt spanyol gályára merészkednek, hogy visszaszerezzék a maja kincseket. Miután Miguel (Alfonso Dosal) és Lilí (Ester Exposito) birtokába kerül egy ősi térkép, összeállítanak egy kincskereső csapatot. Ám kiderül, hogy nem ők az egyetlen ilyen banda, amely ezt a kincset keresi - és bizonyára nem ők a legjobban finanszírozottak és szervezettek sem... A Netflix műsorán, szerdától.
#1

77 Manhunt  (2024)

(1)

dráma | thriller

Apple TV+

A James L. Swanson 2006-os bestsellere, a Manhunt: The 12-Day Chase for Lincoln’s Killer (Embervadászat: A 12 napos hajsza Lincoln gyilkosa után) című könyv alapján készült... több»

"Mellékszerepeket játszik" - magyarázza egy elnöki tanácsadó a színészről - és leendő gyilkosról - John Wilkes Boothról - "de a közönség leginkább a mutatványai miatt ismeri" - Booth 1865-ös színházi merénylete Abraham Lincoln elnök ellen azonban mindent felülmúló mutatvány volt... Ahogy Booth (Anthony Boyle) ebben a drámában mondja: "Holnap híresebb leszek, mint bárki más a családomban". A sorozat magával a tettel és Booth nyaktörő menekülésével kezd a színpadon keresztül. Tobias Menzies alakítja Edwin Stantont, a Booth elfogásával megbízott embert. Ez egy pazar és öntudatos korabeli dráma - időnként kissé sűrű, ugyanakkor egy vad történet lebilincselő elbeszélése. Az Apple TV+ műsorán, péntektől látható.