84 Titanic  (1997)

James Cameron igazán ért hozzá, hogyan kell az egész világot megmozgató filmeket készíteni. Nem csoda hát, hogy a filmtörténelem legtöbb bevételt hozó filmjeit felsoroló lista élmezőnyét az ő alkotásai töltik meg. Jelenleg az Avatar a világ legtöbb bevételt hozó mozija, amely mögött a Bosszúállók: Végjáték az ezüstérmes. De lehet, hogy már nem sokáig.

Mint ismert, a 2019-es bemutatása után a Thanos elleni végső küzdelmet bemutató Marvel-mozi a bevételi lista élére kúszott fel és maga mögé utasított két James Cameron filmet is. A már említett Avatart és a Titanicot. Ám az Avatar 2021-ben visszahódította a trónt egy ügyes csellel: Kínában újra mozikba küldték a filmet és ezzel újra a legtöbb bevételt generáló filmmé vált.

De térjünk át a világ leghíresebb hajókatasztrófáját feldolgozó 1997-es filmre! A Titanic a maga idejében a mozitörténelem csúcsát jelentette, a filmet tizenegy Oscarral díjazták, köztük a legjobb film és a legjobb rendező díjával is. Örökre bevonult a filmtörténelembe.

A premiernek idén ünnepelhetjük a 25. évfordulóját és a 20th Century Fox méltó módját választotta az ünneplésnek: február 10-én újra a mozikba kerül a Titanic! Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy akár meg is előzheti a Bosszúállók: Végjátékot a toplistán.

Aki újra megnézné a filmet a nagyvásznon, esetleg az eredeti bemutató idején lemaradt róla, az most egy felújított, 3D-vel is megtámogatott verziót láthat majd.