James Cameron: Új Terminator-film a láthatáron

A Terminátor - A halálosztó franchise csak nem hal meg... talán. James Cameron az "Smartless" podcastben elárulta, hogy tárgyalások folynak arról, hogy folytassa a régóta futó akció-franchise-t, amely 1984-ben nagy sikerrel indult.

Azóta egyik bukás követte (Terminátor: Genisys) a másikat (Terminator: Sötét végzet). A Sötét végzet különösen nagy bukta volt, a világszerte mindössze 261 millió dollárral, de ez még mindig nem biztos, hogy elég lett volna a franchise halálához.

Ahogy Cameron mondta a podcastben: "Talán csinálnék egy újabb Terminátor-filmet, és talán megpróbálnám újra elindítani a franchise-t, amiről már tárgyalunk - de még semmi sincs eldöntve -, akkor sokkal inkább a mesterséges intelligenciáról szólna a sztori, mint az őrült, rossz robotokról".

A Sötét végzet, amelyet a Deadpool rendezője, Tim Miller irányított Cameron története alapján, a tervek szerint újraélesztette volna a Terminátor franchise-t az eredeti sztárokkal. Linda Hamilton és Arnold Schwarzenegger, mint Sarah Connor, illetve a T-800 Terminátor tértek volna vissza.

Cameron nemrég az Avatar: A víz útja sajtókörútja során azt mondta, hogy "viszonylag elégedett" azzal, ahogy a Sötét végzet sikerült, de az eredeti sztárok visszahozása volt a szög a koporsóban. Cameron és Miller között ez volt a vitás pont, Cameron nem volt hajlandó Schwarzenegger nélkül megcsinálni a Sötét végzetet, Miller pedig csak Hamiltont akarta visszakapni.

"Szerintem a film túlélhette volna, ha Linda is benne van" - mondta Cameron - "Szerintem túlélhette volna, ha Arnold is benne van, de amikor belerakod Lindát és Arnoldot, és aztán, tudod, a nő 60 év körüli, a férfi 70 év körüli, hirtelen nem a te Terminátor-filmed lett, még csak nem is az apád Terminátor-filmje, hanem a nagyapád Terminátor-filmje. És mi ezt nem láttuk." A legendás rendező hozzátette: "Imádtuk, szerintünk király volt."

Cameron rendezte és társírója volt az első két Terminátor-filmnek, az 1991-es folytatást, a Terminátor 2. - Az ítélet napja című filmet pedig gyakran a valaha készült egyik legjobb akciófilmnek tartják. Az ezt követő három folytatásban nem vett részt, és a kritikusok mindegyiket elmarasztalták. A Sötét végzet ugyan megbukott a kasszáknál, de kapott némileg pozitív kritikákat is.

akció | kaland | sci-fi

A Terminátor - Sötét végzet cselekménye A terminátor 2: Az ítélet napja után játszódik, James Cameron azonban átadta a rendezői stafétát a Deadpoolt készítő Tom Millernek,... több»