Jégvarázs 2: 8 érdekesség, amit tudnod kell a filmről

Már a mozikban Chris Buck és Jennifer Lee filmje, a Jégvarázs 2. A film első része hatalas sikert aratott világszerte, 1,2 milliárdos bevételével minden idők legsikeresebb animációs produkciója lett, a második felvonásnak pedig most megvan az esélye arra, hogy megdöntse elődje rekordját. A filmet kimondottan jól fogadták a kritikusok, ami a számok nyelvén 83 százalékot jelent a RottenTomatoes kritikaagregátor portálon. A friss filmpremier kapcsán 8 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Miért született Elza varázserővel? A válasz egyszerre szólítja el a lányt és jelent veszélyt királyságára. Annával, Kristoff-fal, Olaffal és Svennel együtt veszedelmekkel teli utazásra indul, hogy fényt derítsen a titokra. Legutóbb hatalma túl sok volt a világ számára, most azonban mindenki azt reméli, elegendő lesz.

Az év legjobban várt animációs filmjének rendezői székét Chris Buck és Jennifer Lee foglalhatták el (Jégvarázs, Jégvarázs: Party Láz), míg a főbb szereplők hangjait eredeti nyelven olyan színészeket kölcsönzik, mint Kristen Bell, Evan Rachel Wood, Jonathan Groff, Josh Gad, Sterling K. Brown, Idina Menzel és Santino Fontana. A forgatókönyvet Jennifer Lee és Allison Schroeder szerezte.

Íme 8 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Bár filmes berkekben számos alkalommal felmerült, hogy a Jégvarázs 2-ben feltűnik majd Elza szerelme is (aki éppenséggel egy női karakter lett volna), a film betétdalának társszerzője, Kristen Anderson-Lopez végül cáfolta az értesüléseket.
  • Chris Buck és Jennifer Lee is visszatért a rendezői székbe.
  • Ez a Walt Disney Animation Studios negyedik CGI animációs musicalje az Aranyhaj, és a nagy gubanc, a Jégvarázs és a Vaiana után.
  • A Jégvarázs 2 a Walt Disney Animation Studios 58. filmje.
  • 2015. március 12-én a Disney részvényeseinek évente megrendezett találkozóján San Franciscóban a stúdió producerei és az Olafot szinkronizáló Josh Gad hivatalosan bejelentették, hogy elkészül a folytatás.
  • Az első rész betétdalának sikere után Kristen Anderson-Lopez és Robert Lopez is visszatért, hogy új dalokat írjanak a filmhez.
  • A Jégvarázs 2-höz északi számi (lapp) nyelvű szinkron is készült.
  • A Jégvarázs 2 első előzetesét 2019. február 13-án tette közzé a Disney. A trailert 24 óra leforgása alatt 116,4 millióan nézték meg, mellyel még a Hihetetlen család 2 beharangozóját is túlszárnyalta, melyre ugyanennyi idő alatt 113,6 millióan voltak kíváncsiak.

Hazai premierdátum: 2019.11.21.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: