Jennifer Lawrence bevállalja, Butler akciózik: 5 új film, amit CSAK a mozikban nézhetsz a héten (mozipremierek 25. hét)

Erős hétnek nézünk elébe mozis fronton. Elmondható, hogy az e héten debütáló újdonságok között szinte mindenki találhat majd a kedvére valót. Érkezik egy vadonatúj romantikus vígjáték Jennifer Lawrence főszereplésével. Debütál Quentin Tarantino következő filmje igazi sztárparádéval: Robert De Niro, Pam Grier, Samuel L. Jackson, Michael Keaton és Bridget Fonda is feltűnik benne. De Gerard Butler is új akciófilmmel jelentkezik a napokban. A magyar filmek kedvelő sem maradnak ki, illetve jön egy ígéretes horror is Norvégiából.

#5

60 Rémálom  (2022)

(4) (3)

horror | thriller

Telekom TVGO

Mona és Robby egy fiatal szerelmes pár, akik nemrég fantasztikus áron szerzetek egy tágas, de romos lakást, annak ellenére, hogy a hely alapos felújításra szorul. A szomszédok... több»

Egy fiatal pár új lakásba költözik, hogy megkezdjék közös életüket és várják születendő gyermeküket. A lakásfelújítás azonban nem megy zökkenőmentesen: a lánynak furcsa látomásai vannak, számtalan furcsaság történik a szomszédban, megmagyarázhatatlan események a lakásukban. A terhes nőt emellett rémálmok gyötrik, amelyek egyre inkább összefolynak a valósággal. Az álmokban megjelenő démon egyre nagyobb fenyegetést jelent a nő számára, a rémálmok az ébredés után is folytatódnak.
#4

dráma | romantikus | sci-fi

Ábel (Vilmányi Benett), a húszas évei végén járó, rendkívüli képességekkel megáldott fiatalember egy gyermekmentő szervezetnél dolgozik, amelyet a vak Fellegi professzor... több»

Ábel a különleges képességekkel rendelkező, húszas évei végén járó fiatalember, a vak Fellegi professzor által vezetett, gyermekmentést végző cégnél dolgozik. Ha becsukja a szemét, elveszett gyerekek szemén keresztül képes látni, és így segít őket megtalálni. Munkája az élete, amit csupán a vénkisasszony Mituk nénivel oszt meg. Viszont minden megváltozik, amikor hibát vét, és egy felnőtt nő, Vera látására csatlakozik rá. Neki köszönhetően elkezdi másként látni a világot, és különös kapcsolat kezd köztük kialakulni. Egyre közelebb kerülnek egymáshoz, azonban ez a szokatlan összhang nem tartható fenn örökké…
#3

64 Kandahár  (2023)

(10) (2)

akció | thriller

Tom Harris (Gerard Butler) a CIA beépített ügynöke, aki éppen a Közel-Keleten látja el a feladatát. Amikor azonban titkos hírszerzési információk jogtalanul kerülnek... több»

Röviddel azután, hogy szabotázsakciót hajt végre egy iráni nukleáris reaktoron, Tom Harris CIA-ügynök fotója felbukkan a híradásokban – köszönhetően egy informátornak, aki leleplezi az amerikai hírszerzés érintettségét az erőmű megsemmisülésében. Az információt közzétevő riportert őrizetbe veszi az iráni Forradalmi Gárda, s Tomnak innentől kezdve 30 órája marad, hogy elérje a kandahári leszállóhelyet Afganisztánban. Hogy eljusson odáig, s közben leszereljen mindenkit, aki megkísérli elfogni vagy megölni, a férfi segítséget kap egy afgán tolmács, Mo személyében. Mo fiát a tálibok gyilkolták meg, megveti a vérontást, a háború szűnni nem akarásáért pedig a helyi hadurakat és a nyugati hatalmakat okolja. Miközben különféle erők a nyomukban loholnak, köztük a pakisztáni bérgyilkos, Kahil is, Tom és Mo erejüket egyesítve veszik az irányt Kandahár felé.
#2

82 Jackie Brown  (1997)

(24) (17)

dráma | krimi | thriller

Ordell, a fegyverkereskedő úgy dönt, befejezi illegális ügyleteit, és nyugdíjba vonul, hogy kiélvezze a vagyonát. Egy utaskísérőt, Jackie Brownt bízza meg, hogy csempéssze haza... több»

Jackie Brown a lepusztult légitársaság stewardesse csempészéssel egészíti ki fizetését. Egykori barátjának, az erőszakos fekete gengszternek, Ordell Robbie-nak dolgozik, aki a visszavonulás gondolatával foglalkozik. Amikor a rendőrök lekapcsolják Jackie-t egy szállítmánnyal, együttműködése akarják rávenni: ha nem akar börtönbe kerülni, segítsen nekik Ordellt elkapni. Amikor Jackie megpróbálja mindkét felet kijátszani, a játszmában nem várt segítőtársa akad Max Cherry fejvadász személyében.  
#1

69 Barátnőt felveszünk  (2023)

(30) (4)

vígjáték

HBO Max | Telekom TVGO

Maddie (Jennifer Lawrence) szerencsétlenül járt, el fogja veszíteni a házát, és egy bírósági végzéssel kell szembeszállnia, hogy visszakapja a vagyonát – kezdve az... több»

Maddie-re rászállt az adóhatóság, elvitték az autóját és már a házát is kinézték maguknak. Sürgősen pénzt kell szereznie. Viszont nem talál normális melót. Ja, de mégis – csak éppen az őrültség. Ráakad egy apróhirdetésre, amelyben gyereküket majomszeretettel féltő szülők, „barátnőt” keresnek magának való fiuk mellé, mielőtt egyetemre menne. Maddie vállalja a feladatot, és nem akar félmunkát végezni. Azt hiszi, könnyű dolga lesz. Ő rámenős, nyomulós, vad. A fiú őrjítően tartózkodó, érthetetlenül szemérmes és nevetségesen tapasztalatlan. Később már rémült is. Maddie nem hagyja magát. A srác sem. De azért lesz pár közös kalandjuk.