Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
19
Vélemények
86
Képek
1
Videók
Jackie Brown
 
convar   2020. 08. 25.

legújabb vélemény

Csakmert azt mondják hogy az ismétlés a tudás anyja :) Jackie Brown - Louis vs. Melanie (complete, in HD) https://www.youtube.com/watch?v=adCM1dWWDvY Ill. ami talán még érdekesebb, és ezért sztem kifejezetten elismerésre is méltó, hogy az uploader íg... több»

 
mamiéstöti2   2017. 09. 21.

Quentin Tarantino egyik legjobbra sikeredett rendezése. Kicsit emberbarátibb, mint a többi ami egyfajta plusszt ad a történethez is. A szereplőválogatás parádés.


 
Puncs   2019. 03. 15.

Kedvenc Tarantino filmem. Végig pörgős, tele van fordulatokkal, még egy halvány romantikus szál is van benne. Különböző szempontokból is bemutatja a történetet, különböző idősíkokban, ezért résen kell lenni, hogy az ember követni tudja a cselekmény f... több»

 
Deku   2017. 12. 21.

Hát igen kicsit hadilábon állt de valahogy láttam benne elég fantáziát. Történetileg nem egy elsöprő teljesítmény épp, hogy csak eléri azt a szintet, amikor még nem húzom a számat ásításra miatta.

 
dailyfilmsan   2020. 01. 12.

Meglepetés ez a film a nézőjének. Két véglet találkozik az igazán okos áldozat az igazán hülye fő gonosszal. Ami csak azért is jó és egyben rossz párosítás, mert nem igazán realisztikus hisz buta ember nem tud kartellt kiépíteni. Viszont így hogy egy... több»

 
Berto49   2019. 01. 08.

Jól jövedelmező mellékes

Első megnézésre erős közepesre értékeltem. Pár év múlva a Tarantinot hozsannázó vélemények hatására újra elővettem. Javult az „érdemjegy”. Lehet, hogy kezdek hozzászokni Q.T. stílusához?! Leginkább Samuel L. Jackson laza, könnyed alakítása tetszett, bár nem tudtam azonosulni a figurával. Remek választás volt a főszerepre az általam ismeretlen Pam Grier. Bridget Fonda Melanie szerepében is nagyon jó volt, A legjobb jelenet, amikor megkérdezi De Nirot… Három(!) perc múlva meg folytatják a cseverészést. Az újranézés egyes filmek esetében kimondottan hasznos lehet, mert sok függ az első megtekintéskori hangulattól, érzelmi állapottól. Viszont vannak olyan filmek, amelyeket akár százszor is megnézhet az ember (kimondottan mazochista célból) akkor is a kukába valók.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 01.

Quentin Tarantino talán legjobb mozija.Hiteles,és mindenki számára érthető.Nem bonyolítja túl a cselekményt,akciódús,izgalmas,feszültséggel teli,és van benne egy-két csavar.Samuel.L.Jackson karaktere eszméletlen.

Robert De Niro
Samuel L. Jackson

A film összbevétele 74 727 492 dollár volt (imdb.com).

 

A táskában látható pénz mind valódi volt.

(dailyfilmsan )
 

A Max Cherry Bail Bonds valódi óvadékbiztosítási iroda volt Kaliforniában, Carsonban. 2008-ban lebontották az épületet.

(dailyfilmsan )
 

Quentin Tarantino látni akarta a közönség reakcióját a film bizonyos kaotikus jeleneteinél, így a megjelenését követő első heteket a mozikban töltötte. Volt olyan mozi, ahol tizenháromszor látta saját alkotását.

(dailyfilmsan )
 

Samuel L. Jacksonnak ez a kedvenc Quentin Tarantino filmje.

(dailyfilmsan )
 

A film Elmore Leonard Rum Punch című regényén alapszik. Quentin Tarantino gyermekkorában rajongott Leonard könyveiért, de tizenötévesen egyszer ellopta az író egyik regényét egy K-Mart áruházból, amiért le is tartóztatták (az eltulajdonított könyvnek egyébként a The Switch volt a neve, s a Rum Punch című regény előzményének tekinthető).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A szereplőgárda kiválasztását egy Jaki Brown nevű személy vezette. Hiába, a név kötelez.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Samuel L. Jackson a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Jackie ugyanazt a kosztümöt vásárolja meg, amit a Ponyvaregény-ben Mia Wallace visel.

(dulkap)
 

Jackie üzenetrögzítőjén a hang Quentin Tarantino-tól származik.

(dulkap)
 

Jackie fehér Hondája ugyanaz az autó, amivel a Ponyvaregény-ben Butch elüti Marsellus Wallace-t.

(dulkap)
 
Nem véletlenül tartja a többség ezt Tarantino leggyengébb darabjának - és azt kell mondanom, nem feltétlenül azért, mert nem elég tarantinos, hanem mert csak nem elég érdekes és nem elég jó. 6/10 több»