Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83
Filmadatlap
 
28
Szereplők
16
Vélemények
10
Képek
1
Videók
Jackie Brown
 
mamiéstöti2   2017. 09. 21.

Quentin Tarantino egyik legjobbra sikeredett rendezése. Kicsit emberbarátibb, mint a többi ami egyfajta plusszt ad a történethez is. A szereplőválogatás parádés.

 
Puncs   2019. 03. 15.

Kedvenc Tarantino filmem. Végig pörgős, tele van fordulatokkal, még egy halvány romantikus szál is van benne. Különböző szempontokból is bemutatja a történetet, különböző idősíkokban, ezért résen kell lenni, hogy az ember követni tudja a cselekmény fonalát. Az erőszak nem megy a történet rovására, ami nálam hatalmas pluszpont. A többi Tarantino moziról ez nem igazán mondható el. A szereplők jól kidolgozottak, sokkal életszerűbbek, mint a többi filmjében, főleg a Robert Foster által megformált óvadékügynök. Samuel L. Jackson pedig zseniálisan alakítja a gátlástalan fegyverkereskedőt, Ordell Robbiet, de a többi színész sem marad el mellőle. Imádom a film sajátos humorát. Kedvenc párbeszédem: "– Mi ez? – Neszeszer. – Mi van benne? – Neszeszer." A zenéje is dob rajta, Bobby Womack jó választás volt. Szórakoztató, cselszövevényes krimi. Aki szereti Tarantino stílusát, annak ez a film is be fog jönni. Én bármikor szívesen újranézem.


 
Deku   2017. 12. 21.

Hát igen kicsit hadilábon állt de valahogy láttam benne elég fantáziát. Történetileg nem egy elsöprő teljesítmény épp, hogy csak eléri azt a szintet, amikor még nem húzom a számat ásításra miatta.

 
Berto49   2019. 01. 08.
Jól jövedelmező mellékes

Első megnézésre erős közepesre értékeltem. Pár év múlva a Tarantinot hozsannázó vélemények hatására újra elővettem. Javult az „érdemjegy”. Lehet, hogy kezdek hozzászokni Q.T. stílusához?! Leginkább Samuel L. Jackson laza, könnyed alakítása tetszett, bár nem tudtam azonosulni a figurával. Remek választás volt a főszerepre az általam ismeretlen Pam Grier. Bridget Fonda Melanie szerepében is nagyon jó volt, A legjobb jelenet, amikor megkérdezi De Nirot… Három(!) perc múlva meg folytatják a cseverészést. Az újranézés egyes filmek esetében kimondottan hasznos lehet, mert sok függ az első megtekintéskori hangulattól, érzelmi állapottól. Viszont vannak olyan filmek, amelyeket akár százszor is megnézhet az ember (kimondottan mazochista célból) akkor is a kukába valók.

 
citizenfour99   2016. 03. 07.

A dialógusok , mint általában minden Tarantino filmben nagyszerüek, nagyon szórakoztató film, jó színészi alakításokkal, de nem kimagaslóakkal, viszont bátra ajánlom, és a zene is jó a filmben végig. Nézzétek meg, ha kimaradt.

Bridget Fonda
 
Nem véletlenül tartja a többség ezt Tarantino leggyengébb darabjának - és azt kell mondanom, nem feltétlenül azért, mert nem elég tarantinos, hanem mert csak nem elég érdekes és nem elég jó. 6/10 több»

A film összbevétele 74 727 492 dollár volt (imdb.com).

 

A film Elmore Leonard Rum Punch című regényén alapszik. Quentin Tarantino gyermekkorában rajongott Leonard könyveiért, de tizenötévesen egyszer ellopta az író egyik regényét egy K-Mart áruházból, amiért le is tartóztatták (az eltulajdonított könyvnek egyébként a The Switch volt a neve, s a Rum Punch című regény előzményének tekinthető).

(ArpiHajdu és Réci )
 

A szereplőgárda kiválasztását egy Jaki Brown nevű személy vezette. Hiába, a név kötelez.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Samuel L. Jackson a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.