Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83
Filmadatlap
 
28
Szereplők
17
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Vélemények: Jackie Brown (1997)

Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
dailyfilmsan   2020. 01. 12.

legújabb vélemény

Meglepetés ez a film a nézőjének. Két véglet találkozik az igazán okos áldozat az igazán hülye fő gonosszal. Ami csak azért is jó és egyben rossz párosítás, mert nem igazán realisztikus hisz buta ember nem tud kartellt kiépíteni. Viszont így hogy egy kész helyzetbe csöppenünk bele igazán szórakoztató és életképes a film, csak vonatkoztassunk el. Nekem bejött az egész.

 
mamiéstöti2   2017. 09. 21.

Quentin Tarantino egyik legjobbra sikeredett rendezése. Kicsit emberbarátibb, mint a többi ami egyfajta plusszt ad a történethez is. A szereplőválogatás parádés.


 
Puncs   2019. 03. 15.

Kedvenc Tarantino filmem. Végig pörgős, tele van fordulatokkal, még egy halvány romantikus szál is van benne. Különböző szempontokból is bemutatja a történetet, különböző idősíkokban, ezért résen kell lenni, hogy az ember követni tudja a cselekmény fonalát. Az erőszak nem megy a történet rovására, ami nálam hatalmas pluszpont. A többi Tarantino moziról ez nem igazán mondható el. A szereplők jól kidolgozottak, sokkal életszerűbbek, mint a többi filmjében, főleg a Robert Foster által megformált óvadékügynök. Samuel L. Jackson pedig zseniálisan alakítja a gátlástalan fegyverkereskedőt, Ordell Robbiet, de a többi színész sem marad el mellőle. Imádom a film sajátos humorát. Kedvenc párbeszédem: "– Mi ez? – Neszeszer. – Mi van benne? – Neszeszer." A zenéje is dob rajta, Bobby Womack jó választás volt. Szórakoztató, cselszövevényes krimi. Aki szereti Tarantino stílusát, annak ez a film is be fog jönni. Én bármikor szívesen újranézem.

 
Deku   2017. 12. 21.

Hát igen kicsit hadilábon állt de valahogy láttam benne elég fantáziát. Történetileg nem egy elsöprő teljesítmény épp, hogy csak eléri azt a szintet, amikor még nem húzom a számat ásításra miatta.

 
Berto49   2019. 01. 08.

Jól jövedelmező mellékes

Első megnézésre erős közepesre értékeltem. Pár év múlva a Tarantinot hozsannázó vélemények hatására újra elővettem. Javult az „érdemjegy”. Lehet, hogy kezdek hozzászokni Q.T. stílusához?! Leginkább Samuel L. Jackson laza, könnyed alakítása tetszett, bár nem tudtam azonosulni a figurával. Remek választás volt a főszerepre az általam ismeretlen Pam Grier. Bridget Fonda Melanie szerepében is nagyon jó volt, A legjobb jelenet, amikor megkérdezi De Nirot… Három(!) perc múlva meg folytatják a cseverészést. Az újranézés egyes filmek esetében kimondottan hasznos lehet, mert sok függ az első megtekintéskori hangulattól, érzelmi állapottól. Viszont vannak olyan filmek, amelyeket akár százszor is megnézhet az ember (kimondottan mazochista célból) akkor is a kukába valók.

 
citizenfour99   2016. 03. 07.

A dialógusok , mint általában minden Tarantino filmben nagyszerüek, nagyon szórakoztató film, jó színészi alakításokkal, de nem kimagaslóakkal, viszont bátra ajánlom, és a zene is jó a filmben végig. Nézzétek meg, ha kimaradt.

 
sipiarpi   2016. 09. 05.

Nem volt rossz, bár nem a kedvenc Tarantinom. A történet rendben van, a karakterek is jók, de valami mégis hiányzik. Talán az eredetiség…

 
sabnock666   2019. 09. 01.

Quentin Tarantino talán legjobb mozija.Hiteles,és mindenki számára érthető.Nem bonyolítja túl a cselekményt,akciódús,izgalmas,feszültséggel teli,és van benne egy-két csavar.Samuel.L.Jackson karaktere eszméletlen.

 
Hakker   2018. 03. 11.

Szerintem ez Tarantino legjobb filmje. Zseniális benne a történet vezetés, az, hogy egy jelenetet minden szereplő szemszögéből bemutat. A váratlan eseményekben sincs hiány, pl.: a parkolós affér.

 
szucszoli   2017. 02. 19.

Egyszernézős kategória. És bár nagyon jók benne a színészek, de bő fél órányi játékidő tök felesleges ebből a filmből. Akárcsak Robert de Niro, aki az egyik legjobb színész volt még annak idején, de ebben a történetben olyan jelentéktelen és súlytalan a szerepe, hogy bárki mást beültethettek volna a helyére és fel se tűnt volna, hogy nem egy sztár játszik egy másod/harmadrangú mellékszerepet. Viszont Samuel L. Jackson bebizonyította, hogy elképesztően jó színész. Főleg ha ezt a sötét vonású, rosszfiú achetípust kell alakítania. Nagy kár, hogy Tarantino-n kívül senki nem tudja kiaknázni a tehetségét.

 
DrPepper11111   2016. 04. 21.

Én hatalmas Tarantino rajongó vagyok és szerintem ez az egyik legjobb filmje. A legjobban a színészek és a karakterek tetszenek benne, Samuel L Jackson szerintem élete legjobbját hozza, Robert De Niro pedig... :DD

 
byebyepuppy   2016. 07. 25.

Tarantino film színvonal! A jól megírt párbeszédek , a színész zsenikel kombinálva egy klasszikus filmet adott. A történet jól kivitelezett, nem éppen az a nagy feltörekvő gengszter film, inkább azt mutatja be (előnyére a filmnek, talán pont ezért különleges) hogy a nem túl sikeres bünözők vagy átlag emberek hogyan szeretnének sikeresebbé vállni.

 
Timcsa   2015. 01. 28.

Nagyon jó film,nagyon jó színészekkel!Tarantino klasszikus,kötelező!

 
joker   2015. 02. 23.

Szerintem ez Tarantino legkevésbé jó filmje, kicsit számomra vontatott. Ha valamit nagyon ki kéne emelnem belőle, akkor az a filmzene lenne és Samuel L Jackson. A feszültség minimális benne. Csak azért mondom, hoyg jó, hogy megnéztem, mert ígyy már elmondhatom, ezt is láttam.

 
haga   2016. 05. 31.

Taratino egyik talán kevésbé ismert filmje de ha még nem láttad, feltétlenül érdemes pótolni. Nagyon eredeti, szórakoztató, és a rendző minden erényét felvonultató film.

 
spikeZ   2015. 07. 31.

Mi az, hogy csak egy Oscar-jelölést kapott ez film? Mindegyik nagyágyú megérdemelt volna egyet, a szereplők, a rendező is. És ez Tarantinonak még az a filmje, ahol még nem vitte túlzásba a manírokat. A későbbiekben már inkább mondanám őt sztárpojácának, aki a rendezői stílusát már a filmjei hátrányára teljesíti ki. Hírnév és kultusz ide vagy oda, szerintem ez még a felfuvalkodott korszakának előtti remekműve, bár most is még erre az egyensúlyra törekedne.

 
petera050   2015. 02. 07.

Ez egy tökéletes telitalálat, az agyafúrt cselekményt profi színészgárda egészíti ki, akik (mivel nem sablonosak, nem egyértelműek) az utolsó pillanatig lebegtetik, mi mindenre is képesek.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.