Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83
Filmadatlap
 
28
Szereplők
17
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Érdekességek: Jackie Brown (1997)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 74 727 492 dollár volt (imdb.com).

 

A táskában látható pénz mind valódi volt.

(dailyfilmsan )
 

A Max Cherry Bail Bonds valódi óvadékbiztosítási iroda volt Kaliforniában, Carsonban. 2008-ban lebontották az épületet.

(dailyfilmsan )
 

Quentin Tarantino látni akarta a közönség reakcióját a film bizonyos kaotikus jeleneteinél, így a megjelenését követő első heteket a mozikban töltötte. Volt olyan mozi, ahol tizenháromszor látta saját alkotását.

(dailyfilmsan )
 

Samuel L. Jacksonnak ez a kedvenc Quentin Tarantino filmje.

(dailyfilmsan )
 

A film Elmore Leonard Rum Punch című regényén alapszik. Quentin Tarantino gyermekkorában rajongott Leonard könyveiért, de tizenötévesen egyszer ellopta az író egyik regényét egy K-Mart áruházból, amiért le is tartóztatták (az eltulajdonított könyvnek egyébként a The Switch volt a neve, s a Rum Punch című regény előzményének tekinthető).

(ArpiHajdu és Réci )
 

A szereplőgárda kiválasztását egy Jaki Brown nevű személy vezette. Hiába, a név kötelez.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Samuel L. Jackson a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2 )
 

Jackie ugyanazt a kosztümöt vásárolja meg, amit a Ponyvaregény-ben Mia Wallace visel.

(dulkap)
 

Jackie üzenetrögzítőjén a hang Quentin Tarantino-tól származik.

(dulkap)
 

Jackie fehér Hondája ugyanaz az autó, amivel a Ponyvaregény-ben Butch elüti Marsellus Wallace-t.

(dulkap)
 

Louis szerepét Sylvester Stallone szerette volna eljátszani.

(dulkap)
 

Spike Lee nyilvánosan támadta Quentin Tarantinot, amiért annyit használja filmjében a nigger szót. Samuel L. Jackson, aki korábban mindkét rendezővel dolgozott már együtt, megvédte őt a vádakkal szemben. A Miramax Stúdió egyeztetést kezdeményezett, hogy a rendezők elsimíthassák az ügyet egymás között, de Spike Lee nem volt hajlandó belemenni ebbe.

(SódóGA)
 

Egy napon Quentin Tarantino átadta a forgatókönyvet Robert Forsternek azzal, hogy "ezt te meg fogod csinálni, nincs apelláta". A színész valójában nagyon megörült, mert éppen krízisben volt a karrierje, és ez meghozta neki a nagy visszatérés, egyúttal az Oscar-jelölést is.

(SódóGA)
 

Az első plázás jelenetnél Max Cherry kijön a moziból, és még lehet hallani az ott vetített film zárózenéjét, ami a Jackie Brown végén is elhangzik.

(SódóGA)
 

Samuel L. Jackson ötlete volt, hogy a karakterének hosszú hajfonata és pajesza legyen.

(SódóGA)
 

Robert De Niro a forgatókönyv elolvasása után Max Cherry szerepét szerette volna megkapni, melyet a rendező azonban Robert Forsternek szánt, így De Nirónak be kellett érnie Louis szerepével.

(SódóGA)
 

Pam Grier már a Ponyvaregény szereplőinek keresése során szemet szúrt Quentin Tarantinonak, és bár akkor nem kapott szerepet, Jackie Brown karakterét egyenesen neki írta.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.