Talán minden idők legnépszerűbb sitcomja volt a Jóbarátok, ami tíz évadot ért meg 1994 és 2004 között. Világszerte nézők milliói rajongtak érte és rajonganak érte a mai napig. Joey, Chandler, Ross, valamint Rachel, Phoebe és Monica kalandjai azon sorozatok közé tartozik, amelyek képesek huszadszor is TV képernyője elé szögezni az embereket.

Egy ilyen sorozat évtizedek távlatában is képes beszédtémát szolgáltatni, a rajongók imádják felidézni az emlékezetes jeleneteket, poénokat és párbeszédeket. De vannak olyan kérdések is, amelyek jóval praktikusabb okból furdalják a rajongók oldalát. Az egyik ilyen elég kézenfekvő kérdés: hogyan engedhette meg magának Rachel és Monica azt az albérletet, amiben az egész sorozatban éltek?

Mert valóban, egy olyan lakásról beszélünk, ami egy kisebb vagyonba kerül még bérleményként is. New York előkelő Greenwich Village negyedében fekszik, jó elrendezésű, tágas, állítólag 104 négyzetméter. Ki ne vágyna ez ilyen albérletre? Egy kis kutakodással kideríthető, hogy egy ilyen kaliberű lakás bérleti díja manapság akár 7000 dollárra is rúghat arrafelé.

Márpedig sem Monica, sem Rachel nem volt kimondottan gazdag, sőt… Rachel sokáig munkanélküli volt vagy pincérnő. De akkor hogyan engedhették meg maguknak azt az álomlakást?

Erre a kérdésre a negyedik évad negyedik részében derült fény. Ekkor tudhattuk meg, hogy a lakás valójában Monica nagymamájáé és egy kis trükkel kiadta az egyik szobát Rachelnek. Így tudták a bérleti díjat mindössze 200 dollárra redukálni.

89 Jóbarátok  (1994)

romantikus | vígjáték

Minden idők egyik legnépszerűbb szituációs komédiája hat, húszas éveiben járó fiatal mindennapjait követi nyomon. Főszereplői az elkényezetett Rachel, a tisztaságmániás... több»