Brendan Fraser (galériánkban) "nyitott" a negyedik Múmia- filmre, és azt is elmondta, hogy szerinte miért bukott meg Tom Cruise rebootja.

Brendan Fraser egy pillanat alatt lett világsztár, köszönhetően annak, hogy A múmiában és annak két folytatásában Rick O'Connell kalandor szerepében láthattuk, és most azt mondja, hogy nyitott arra, hogy újra visszatérjen a franchise-hoz, amely sztárrá tette őt.

"Nem tudom, hogyan működne" - mondta. "De nyitott lennék rá, ha valaki kitalálná a megfelelő ötletet."Fraser a Variety címlapsztorijának részeként osztotta meg gondolatait a filmsorozatról.

Új filmje, a The Whale A bálna című dráma, amely egy elhízott férfiról szól, aki megpróbál újra kapcsolatba lépni elhidegült lányával. Alakítását már most Oscar-esélyesként emlegetik.

Stephen Sommers, A múmia rendezője elmondta, hogy azért választotta a színészt, mert nagyon különleges képességekkel rendelkezik. "Tudott ütni és elviselni egy ütést, és remek humorérzéke volt" - mondta. "Az ember nagyon kedvelte a fickót. Soha nem hatott beképzeltnek vagy arrogánsnak."

Hozzátette, hogy Fraser annyi kaszkadőrjelenetet csinált maga, amennyit csak tudott, egy alkalommal még a térde is megsérült, de erőt vett magán, hogy befejezze a filmet. "Bármit bevállalt, amit hozzávágtunk" - mondta Sommers.

Amikor a Universal 2017-ben újraindította A múmiát, Frasert nem hívták vissza. Helyette Tom Cruise-nak kellett megbirkóznia az ősi sír feltárásának következményeivel.

"Nehéz megcsinálni" - mondta Fraser. "A mi Múmiánk összetevője, amit abban a filmben nem láttam, a szórakozás volt. Ez hiányzott abból az inkarnációból. Túlságosan egyenes vonalú horrorfilm volt. A múmiának izgalmasnak kell lennie, de nem félelmetesnek és ijesztőnek."  

"Tudom, milyen nehéz ezt véghezvinni" - teszi hozzá Fraser. "Háromszor is megpróbáltam."