Johnson vs Diesel: Hogy és mikor kezdődött a balhé?

Dwayne Johnson és Vin Diesel évek óta tartó nyilvános civakodásáról szinte mindenki hallott már, nehéz ugyanakkor eldönteni, hol és mikor durvult el a két “titán” kapcsolata.

Legutóbb arról számoltunk be, hogy Vin Diesel egy instaposztban szólította meg Dwayne Johnsont, hogy térjen vissza a Halálos iramban utolsó felvonásában, ám egyelőre kérdéses, hogy A Szikla elfogadja-e a felé nyújtott békejobbot. Tekintsük át viszont egy kicsit részletesebben Johnson és Diesel munkakapcsolatát, amelyből tisztább képet kaphatunk a helyzetről.

Még 2010-ben lehetett hallani először arról, hogy Johnson csatlakozik a Halálos iramban franchise-hoz, a sajtó akkoriban úgy írta le a helyzetet, hogy napjaink két legnagyobb akcióhőse csap majd össze a film sztorijában.

2011-ben megjelent az Ötödik sebesség, a franchise legsikeresebb felvonása, amely kapcsán a kritikusok ki is emelték, hogy a Johnson által alakított Hobbs karaktere gyakorlatilag felfrissítette a teljes szériát, Dominic Toretto és Hobbs kettősét pedig valóságos “kozmikus jelenségként” jellemezték.

A 2013-ban megjelent Halálos iramban 6. még nagyobb sikert ért el, mint az előző epizód, Hobbs és Dom karaktere szövetségessé váltak, ezt a fordulatot pedig egyszerűen mindenki imádta a sztoriban.

2016-ban már gőzerővel készült a Halálos iramban 8, ekkoriban Johnson egy különös hangvételű bejegyzést tett közzé a közösségi médiában, amelyben leírta, hogy imádja a stábot, imád együtt dolgozni női munkatársaival, ugyanakkor ezt már nem tudja elmondani bizonyos férfi kollégájáról. Egyúttal Johnson bejelentette, hogy már zajlanak a Hobbs és Shaw spin-off előkészületei. 

2017-ben már találgatások folytak arról, hogy Johnson munkakapcsolata kivel is romolhatott meg, bár egyre egyértelműbbé vált, hogy végig Dieselről volt szó, Diesel ugyanakkor minden interjúban kijelentette, hogy stábtagok közül mindenki mellett határozottan kiáll.

2018-ban a rajongók kiszúrták, hogy Dieselnek és Johnsonnak gyakorlatilag nincs közös jelenete, az akkoriban megjelent interjúkban mindketten állították, hogy egyszerűen különbözik a szakmaiságról alkotott elképzeléseik.

2019-ben megjelent a Hobbs és Shaw, amely órási sikernek örvendett, Johnson a közösségi médiában köszönte meg Vin Diesel támogatását, illetve, hogy rövidesen találkoznak a kilencedik felvonásban, nem sokkal később pedig kiderült, hogy Johnson nem szerepel majd a filmben.

A 2021-ben megjelent Halálos iramban 9 hosszú évek óta az első olyan produkció, amelyben Johnson nem szerepel, a megjelenést követő hónapokban egyre durvább nyilatkozatokat tett egymásról a két sztár. Diesel a helyzetet több alkalommal is úgy írta le, hogy a forgatáson “kemény szeretet” tanúsít kollégái felé, amelyet nem mindenki bír elviselni. Johnson ezt mélyen elutasította, az ilyen megnyilvánulást pedig amatőr dolognak tartotta, illetve azt is elárulta, hogy azzal a feltétellel vállalta annak idején a Halálos iramban 8 való részvételt, hogy nem lesz közös jelenete Diesellel.

Ezzel pedig meg is érkeztünk napjaink eseményeihez, a labda ezúttal Johnsonnál pattog, hiszen Diesel a napokban már-már könyörgő hangnemben hívta vissza pályatársát a franchise utolsó felvonásába, az elkövetkező időszak tehát akár sorsdöntő is lehet a széria szempontjából.

akció | kaland | krimi | thriller

Dom Toretto családját veszély fenyegeti. Ha meg akarja menteni Lettyt és a fiát, Briant, számot kell vetnie korábbi tetteivel. A csapat újra összeáll, hogy megfékezzék az őrült... több»