Jön a Végső állomás 6 a Pókember 3 rendezőjétől, de nem olyan lesz, mint várnád

A XXI. század egyik legnépszerűbb horror franchise-ja a Végső állomás, amelynek első része még 2000-ben került a mozikba. Ez akkora siker lett, hogy a következő évtizedben további négy folytatás is készült, így jelenleg öt filmből áll a széria. A rajongók így tíz éve várják már, hogy megérkezzen a hatodik fejezet.

Az már jó ideje nem titok, hogy a franchise producerei szeretnék elkészíteni a hatodik felvonást, de azon túl, hogy ezt 2021-ben hivatalossá tették, nem nagyon kényeztetik a rajongókat részletekkel. Most viszont a forgatókönyvíró Jeffrey Reddick végre megszólalt.

Az első öt film szkriptjéért felelős író arról beszélt egy Dread Central horrormagazinnak adott interjújában, hogy folyamatosan tartja a kapcsolatot a producerekkel, akik minden ötletükbe beavatják. Emellett a többi forgatókönyvíróval is együtt dolgozik és nagyon izgatott már az új film sztorija miatt.

Eddig csak a szokásos lózungok hangzottak el, viszont ezután érdekes kijelentést tett. Elmondta ugyanis, hogy bár semmit sem árulhat el egyelőre a történetről, egy valamit már most leszögezhet. Bár ez is egy klasszikus Végső állomás sztori lesz, de eléggé belenyúlnak az eddigi receptbe, így senki se számítson egy hatodik „túléltünk egy balesetet, erre most sorra levadász minket a halál” mozira.

Hogy pontosan mit takarhat ez a kijelentés, egyelőre rejtély. A fentiek alapján tényleg nem kizárt, hogy új formában tálalják a hagyományos Végső állomás élményt. De mivel egyelőre sem premierdátumról, sem egyébről nem szólnak a hírek, e kérdésre a válasz egyelőre várat magára. Ami biztos, hogy elég jó kezekben lehet a projekt, ugyanis a rendezői széket az Jon Watts foglalja majd el, aki legutóbb a Pókember: Nincs hazaút rendezője volt, de az előző két Pókember-mozit is neki köszönhetjük.