Justin Lin rendezi a Star Trek 3-atA kép forrása: Photo © Paramount Pictures

Véget értek a találgatások a Star Trek: Mindenen túl rendezői székét illetően, ugyanis a Paramount bejelentette, hogy a Halálos iramban 6. direktora, Justin Lin kapta meg a lehetőséget.

Miután Roberto Orci kihátrált a projekt mögül, az elmúlt két hétben számos pletyka kapott szárnyra a sikeres franchise harmadik epizódja kapcsán. Az esélyesek között felmerült Rupert Wyatt (A majmok bolygója: Lázadás), Morten Tyldum (Kódjátszma), Daniel Espinosa (Védhetetlen) és Duncan Jones (Warcraft: A kezdetek) neve is, a stúdió választása azonban arra a Justin Linre esett, aki az elmúlt években a Halálos iramban-filmeknek köszönhetően a legnagyobb bevételeket pordukáló rendezők közé lépett elő.   

Lin épp kapóra jött, ugyanis a Universal elhalasztotta 2012-es, Jeremy Renner nevével fémjelzett A Bourne-hagyaték folytatását, ugyanis sikerült megállapodni a Matt Damon-Paul Greengrass duóval, hogy további epizóddal bővítsék a sikeres Bourne-franchise-t. A Deadline értesülései szerint a rendezőt felkérték a Halálos iramban befejező, dupla részének megrendezésére is, azonban a stúdiónak jó eséllyel más direktor után kell néznie, miután Lin a Star Trek: Mindenen túl mellett tette le a voksát.

A Paramount a rendező bejelentése után röviddel kitűzte a premier dátumát is, mely 2016. július 8-án lesz esedékes. Addig bőven van idő egy új forgatókönyv megírására is, ugyanis a Paramount dobta Roberto Orci és írótársai szkriptjét, azt azonban jelenleg nem tudni, hogy Lin kiveszi-e majd a részét az írásból is. Orci egyébként producerként továbbra közreműkdöik a produkcóban.