Kiderült, ezt a szerepet szánta DiCapriónak a Warner A sötét lovag trilógiában

David S. Goyer Christopher Nolannel dolgozott együtt A sötét lovag trilógián, társszerzőként írta a Batman: Kezdődik!-et, és a további filmek forgatókönyvírójaként is kivette a részét a franchise sikeréből. 

Goyer a Happy Sad Confused podcastban szkeptikusan nyilatkozott egy negyedik, Nolan rendezte Batman-filmmel kapcsolatban, és kijelentette, hogy nem dolgozna egy újabb Batman-projekten. 

Christopher Nolan korábban szintén elutasította egy újabb szuperhősfilm elkészítésének ötletét. A Batmant alakító Christian Bale azt mondta, csak akkor vállalná újra a szerepet, ha Nolan rendezné, hangsúlyozva, hogy három filmben egyeztek meg. 

A podcastban Goyer elárulta, hogy eredetileg Jake Gyllenhaal szerződtetését támogatta a főszerepre Christian Bale helyett, és megosztotta, hogy a Warner Bros. Leonardo DiCapriót szerette volna A sötét lovag: Felemelkedésben a Rébusz szerepére. 

Goyer hangsúlyozta, hogy ő és Nolan a történet igényei alapján választották ki a gonosztevőket, valamint megerősítette, hogy a trilógia végén John Blake (Joseph Gordon-Levitt) vette át Batman szerepét.

A teljes podcast adás idelent hallgatható meg.