Bármennyire is hihetetlenül hangzik, kerek húsz évvel ezelőtt került mozikba a Harry Potter és a bölcsek köve, ez alkalomból pedig a film rendezője, Chris Columbus osztott meg egy izgalmas kulisszatitkot.

A rendező a Total Film magazinnak adott interjújában beszélt arról, miként is zajlottak annak idején a franchise előkészületei, ennek kapcsán pedig Columbus elárulta, hogy Robin Williams nagyon szerette volna eljátszani a későbbiekben Remus Lupint.

“Beszéltem annak idején Robin Williamsszel, aki teljes szívből szerette volna ezt a szerepet, így nehéz volt megmagyaráznom a számára, hogy kizárólag brit színészeket castingolunk a filmekbe, és hogy semmit nem tudok tenni ez érdekében” - mondta Columbus, aki maga egyébként amerika születésű. Remus szerepe a továbbiakban David Thewlisnél landolt, aki egyébként kiválóan és emlékezetesen hozta a karaktert.

Columbus azt is elárulta, hogy a casting során ugyanakkor kétségei voltak afelől, hogy Alan Rickman a Drágán add az életed! főgonosza után vállalja-e majd Piton professzor szerepét. “Nem tudnék ma már mást elképzelni ebben a szerepben, Alan egyszerűen mérhetetlenül profi volt” - tette hozzá a rendező.