Az ikonikus rendező már javában tervezi a Prometheus és az Alien: Covenant folyatását.

Minden idők egyik legjobb sci-fijének rendezője (A nyolcadik utas: a Halál) harmadszorra is nekifut a kultikus Alien-franchise eredettörténetének. Ugyan a széria rajongói egyik előzményfilmtől sem voltak elragadtatva, és a kritikusok körében sem arattak osztatlan sikert, ez nem szegi Ridley Scott kedvét, hogy újra a kamerák mögé álljon.

A direktor az  Entertainment Weekly-nek adott interjújában természetesen nem kerülhette el a kérdést a Covenant folytatását illetően, így az is kiderült, milyen irányban szeretné folytatni a történetet.

"Alienek? Kevesebb alien lesz értelemszerűen. El fogjuk készíteni a következő részt. Azt gondolom, hogy fokozatosan el kéne sodródni az alienes vonaltól. Az emberek azt mondják, 'több alien, több arctámadó kell', így hát beletettem ezekből egy csomó a Covenantba, és szépen illeszkedtek is. De ha újra belevágok, valami más megoldás után kell nézni, ami érdekesebb. Azt hiszem, a mesterséges intelligencia sokkal veszélyesebb, és így érdekesebb is" - árulta el.

Első blikkre nem tűnik egy túlságosan közönségbarát ötletnek, különösen akkor, ha tekintetbe vesszük, hogy épp az alienes jelenetek voltak a Covanant legnagyobb erősségei. Sem a nézőknek, sem a kritikusoknak nem az alienekkel volt a bajuk, de Scott mintha ezt nem venné figyelembe. Az mindenesetre már az idei filmjében is látszott, hogy sokkal jobban érdekli őt David sztorija és az emberiség eredete, mint egy ízig-vérig sci-fi horror forgatása.

Ridley Scott új filmje, A világ összes pénze januártól a hazai mozikban.