A Universal égisze alatt készül el az 1989-es akció-krimi klasszikus, A bérgyilkos remake-je.

Ritkán adatik meg egy rendezőnek, hogy saját korábbi filmjét remake-elje, John Woo azonban most már ezt is kihúzhatja a bakancslistájáról. Az Ál/Arc ikonikus rendezője ugyanis elkészíti A bérgyilkos újráját, ezúttal azonban hollywoodi sztárokkal és stúdióval a háta mögött.

A film főszerepét a 12 év rabszolgaság Oscar-díjas színésznője, Lupita Nyong'o foglalhatja el, míg a forgatókönyvet a Cloverfield Lane 10 szkriptjét is jegyző, Josh Campbell és Matthew Stuecken írják.

Az 1989-es eredeti főhőse Jeffrey, aki profi módon teljesíti megbízásait, s nyom nélkül iktatja ki a célpontokat. Egy alkalommal találkozik az énekesnő Jennie-vel, akit véletlenül megsebesít, s a lány majdnem megvakul. Jeffrey elvállal egy akciót, melyet az utolsónak szán, hogy a pénzből fedezni tudja a lány szemműtétjének költségeit. Minderre fényt derít a gyilkos nyomában loholó Li Yong rendőrfőnök, aki szimpatizálni kezd Jeffrey-vel.

A Universal egyelőre nem jelentette be a film premierdátumát, de az megígérték, hogy a nézők az eredeti film hangulatát idéző produkcióra számíthatnak erős kémfilmes beütéssel és lélegzetelállító akciójelenetekkel. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, Woo ugyanis az elmúlt másfél évtizedben nem sok maradandót tudott felmutatni a tengerentúli munkái közül, de bízunk a legjobbakban.