Hetekkel a bemutató előtt a vietnámi hatóságok betiltották a Greta Gerwig rendezésében készült Barbie vetítését.

Kétségtelen, hogy a Barbie a nyár egyik legjobban várt megjelenésének számít, amelyet az eredeti tervek szerint július 21-én mutattak volna be Vietnámban. A filmben ugyanis szerepel egy jelenet, amelyben egy térkép látható egy "kilenc vonallal", amely Kína területi követeléseit ábrázolja a Dél-kínai-tengeren, ami Vietnam szerint sérti szuverenitását.

Az üggyel kapcsolatban maga Vi Kien Thanh, a kulturális, sport- és idegenforgalmi minisztérium alá tartozó vietnami filmügyi osztály főigazgatója tett nyilatkozatot, amelyben közölte, hogy az országban betiltották a film vetítését.

“Nem adunk engedélyt a Barbie című amerikai film vietnami bemutatására, mert az tartalmazza a ‘kilenc pontos’ vonal megjelenítését, amelyet sértőnek gondolunk” - mondta Vi Kien Thanh, amelyet az állami Tuoi Tre nevű újság adott közre.

A Warner Bros. egyelőre nem reagált a döntésre. Korábban egyébként a Sony Uncharted filmje került hasonló módon tiltólistára.

A Barbie július 20-án kerül a hazai mozikba, a főszerepekben pedig Margot Robbie, Ryan Gosling, Helen Mirren, Will Ferrell, Michael Cera, Emerald Fennell, America Ferrera és Kate McKinnon lesznek láthatók.

55 Barbie  (2023)

akció | családi | dráma | fantasy | kaland | romantikus | vígjáték

Barbielanden minden a helyén van, a frizura tökéletes, a ruhák csodálatosak és minden kiegészítő passzol, egyszóval: ez egy tökéletes világ, legalábbis külsőleg. Aki itt akar... több»