#9

dráma | történelmi

Filmio

Az 1953-ban készült film az 1848/49-es időket eleveníti föl a forradalmárok harcát a belső és külső ellenséggel. Petőfi kezdetektől ott van az eseményeknél, még tiszti... több»

#8

dráma

Simon István erdész a Bükk egyik magaslati erdészházában él várandós feleségével. Tél van, az előrejelzés szerint nagy hóesés várható. Éva tapasztalatlanságból... több»

#7

92 Civil a pályán  (1952)

(3) (1)

vígjáték

TV-ben (ATV, csütörtök 01:33)

Teleki Jóska az üzem ünnepelt sztár-futballistája, de munkáját elhanyagolja, és így brigádjuk a versenyben lemarad. Emiatt összetűzésbe kerül a jól dolgozó, de a sportot nem... több»

#6

89 Ház a sziklák alatt  (1958)

(4) (5)

dráma

Kós Ferenc elgyötörten, betegen érkezik meg a háborúból. Míg odavolt, felesége meghalt, kisfiát sógornője, a púpos Tera nevelte. A lány Ferencet is elhalmozza szeretetével,... több»

#5

77 Bakaruhában  (1957)

(1)

dráma | romantikus

A hétköznapokat mikrolélektani oldalról ábrázoló poétikus szerelmi történet a tízes években játszódik. Sándor, a helyi lap szerkesztője, hétköznapjait biliárddal,... több»

#4

vígjáték

A zsarnok király fél a népétől, és csak akkor nyugszik meg, ha mindenki kedves egészségére kívánja a tüsszentést. Poroszlók járják az országot, és parancsba adják a... több»

#3

88 Hannibál tanár úr  (1957)

(3) (6)

dráma | szatíra | vígjáték

Filmio

A teljesen átlagos és apolitikus középiskolai tanár, Nyúl Béla hamarosan politikai támadások célpontjává válik, miután Hannibál pun hadvezér haláláról írt egy... több»

#2

87 Körhinta  (1956)

(6) (4)

dráma | romantikus

Filmio | TV-ben (hírTV, csütörtök 01:33)

Pataki kilép a szövetkezetből, lányát pedig Farkas Sándor gazdának ígéri. Mari azonban a szövetkezet egyik tagját, Bíró Mátét szereti, így hamarosan a két család... több»

#1

88 Liliomfi  (1954)

(10) (5)

vígjáték

Mariska és Liliomfi egymásba szeretnek, azonban még csak nem is gyanítják, hogy Mariska nevelőapja egyben Liliomfi nagybátyja. A párnak szembe kell mennie a professzor tervével,... több»