Ricky Martin unokaöccse visszavonta korábbi állításait, miszerint az énekes zaklatta őt és szexuális kapcsolatban álltak egymással. A latin popikon 21 éves unokaöccse azt állította, hogy "vérfertőző" kapcsolatban álltak egymással, és hogy Martin zaklatta őt, amikor ő ennek véget vetett.

Az 50 éves Martin csütörtökön jelent meg a San Juan-i elsőfokú bíróság Raiza Cajigas Campbell bírónője előtt, hogy szembenézzen a sokkoló vádakkal. Az egész eljárás kevesebb mint egy órát vett igénybe, és a nyilvánosság bevonása nélkül zajlott - mondta el a The Postnak Jean Carlo Perez, a Puerto Ricó-i igazságügyi kirendeltség sajtóirodájának szóvivője.

"Ahogy arra számítottunk, az ideiglenes védelmi határozatot nem hosszabbította meg a bíróság" - közölték Martin ügyvédei a The Postnak adott közös nyilatkozatukban - "A vádló megerősítette a bíróságnak, hogy az ügy visszavonásáról szóló döntése egyedül az ő döntése volt, minden külső befolyás vagy nyomásgyakorlás nélkül, és  megerősítette, hogy elégedett volt az ügyben a jogi képviseletével".

Martin jogi képviselői triója így folytatta: "A visszavonásra vonatkozó kérés a vádlótól érkezett, aki az ügy elutasítását kérte. Ő soha nem volt több, mint egy problémás egyén, aki hamis vádakat fogalmazott meg, amelyeket abszolút semmi sem támaszt alá. Örülünk, hogy ügyfelünknek igazságot szolgáltattak, és most már továbbléphet az életében és a karrierjében".

Az El Vocero című Puerto Ricó-i lap múlt héten számolt be a végzésről, melyben az állítólagos áldozat azt állította, hogy Martin nem viselte jól a szakításukat, és legalább háromszor lődörgött a kérelmező otthona közelében. Az eredeti jelentés szerint "a kérelmező félti a biztonságát". Bár az állítólagos áldozat névtelen volt, Martin testvére, Eric azt állította, hogy Dennis Yadiel Sanchez volt az, valamint, hogy a Grammy-díjas énekes "fizikai és pszichológiai támadásokat intézett" Sanchez ellen.

A csütörtöki fejlemény egy héttel azután következett be, hogy Martin tagadta az első vádakat, miszerint ő és 21 éves unokaöccse hét hónapon keresztül "romantikus vagy szexuális kapcsolatot" ápoltak.

"Sajnos az a személy, aki ezt az állítást tette, komoly mentális egészségügyi kihívásokkal küzd" - mondta korábban Martin ügyvédje, Marty Singer a The Postnak akkor - "Ricky Martin természetesen soha nem volt - és soha nem is lenne - semmilyen szexuális vagy romantikus kapcsolatban az unokaöccsével". Singer hozzátette: "Az ötlet nem csak valótlan, de undorító is. Mindannyian reméljük, hogy ez a férfi megkapja a segítséget, amire olyan sürgősen szüksége van".

Eközben Martint ebben a hónapban egy 3 millió dolláros perrel is sújtotta egy korábbi menedzsere. Rebecca Drucker kifizetetlen megbízások miatt perli Martint, aki 2017-ben ment hozzá a spanyol származású Jwan Yosef művészhez. Keresete egy 2020 szeptemberében történt "potenciálisan karrierjét megszakító állításra" is hivatkozik, bár Martin "sértetlenül megúszta és folytatta szakmai feltámadását".

Drucker - aki 2014 és 2018 között, majd 2020 és 2022 között dolgozott együtt Martinnal - a Los Angeles-i központi kerületi bíróságon szerdán benyújtott jogi dokumentumok szerint kifizetetlen megbízások miatt perli az 50 éves latin zenei ikont.

Drucker megjegyezte, hogy két különböző alkalommal dolgozott vele, mivel "személyes és szakmai élete [abszolút zűrzavarban volt]", és állítólag segített Martinnak eligazodni a "lemezszerződések, turné- és szponzori szerződések, valamint egyéb szakmai törekvések" világában.

"Rebecca Drucker megmentette Ricky Martin karrierjét" - állítja a 15 oldalas kereset, amelyet a The Post látott - "Csak egy probléma van: Martin teljesen és rosszindulatúan megtagadta, hogy kifizesse Rebeccának a több millió dolláros jutalékot, amivel a menedzsmentszerződésük alapján tartozik neki".

"Rebeccával az oldalán Martin dollármilliókat keresett, és ezért jelentős jutalékokkal tartozik neki" - tette hozzá a kereset. A Drucker menedzser által benyújtott per következő bírósági tárgyalása 2022. október 5-én lesz.