Michael Mann rendező új filmje, a Ferrari az autóversenyzés ikonikus alakjának, Enzo Ferrarinak az életére fókuszál.

Az eredetileg 2000-ben tervezett projekt jókora késéssel került a mozikba, különösen miután a Sydney Pollack rendezővel és Al Pacinóval való lehetséges együttműködés meghiúsult Pollack 2008-ban bekövetkezett halála után.

A filmet, melyet december 28-án mutatták be a hazai mozikban, Enzo Ferrari életének magánéleti és szakmai válságait vizsgálja, beleértve a cégének csőddel való küzdelmét, az autósportban való ambícióit, gyermeke halálát és házasságának felbomlását. A cselekmény kulcspontja a meglehetősen veszélyes Mille Miglia verseny és egy 1957-ben ott bekövetkezett tragikus baleset.

Enzo Ferrarit Adam Driver alakítja, míg feleségét, Laurát Penélope Cruz játssza. Shailene Woodley Lina Lardi, Enzo szeretője szerepében tűnik fel. A szereposztásban helyet kapott még Patrick Dempsey, Jack O'Connell és Sarah Gadon is.

A film, amely Brock Yates 1991-es Ferrari-életrajzán alapul, és amely jelenleg 75 százalékon áll a kritikusok értékelései alapján a RottenTomatoes-on, már látható a magyarországi mozikban.

71 Ferrari  (2023)

akció | dráma | életrajzi | történelmi

1957 nyarán a Forma–1 világa virágzott, de a legendás egykori versenyző, Enzo Ferrari mély válsággal nézett szembe. A gyár, amelyet ő és felesége, Laura egy évtizeddel... több»