Meddig mennél el a túlélésért? A Nowhere/Sehol című spanyol dráma címe az angol szóból ered, amelyet arra a hajózási konténerre festettek, ahol a terhes Mía (Anna Castillo) rejtőzködik...

A film jelenleg a második legnézettebb. Az első helyen a Hidegvér áll, míg a harmadikon a Szerelem a levegőben.

A nő épp most hagyott maga mögött mindenkit és mindent, amit ismer, menekül egy kegyetlen rezsim által elfoglalt országból, és erőszakkal elválasztották a férjétől. Miután egy heves vihar az óceánba sodorja a konténert, a Sehol az egyetlen otthona, miközben a lány a gyermeke megmentéséért és a párjával való újraegyesülés lehetőségéért küzd. 

Kik játszanak a filmben?

Anna Castillo, aki korábban elnyerte a legjobb új színésznőnek járó Goya-díjat és a legjobb női mellékszereplőnek járó Feroz-díjat, alakítja Míát, a férjét Nicót pedig Tamar Novas (Megtört ölelések) kelti életre.

A sztori

A Sehol jelképesen sötétben kezdődik. Alkonyatkor a rémült családok fegyveres biztonságiak, helikopteres keresőfények és kiképzett kutyák elől menekülnek, miközben igyekeznek utat törni maguknak a szállítókonténerek labirintusában, amelyeket hajókre pakolnak, hogy reménykedve kihajózhassanak ők is a tengerre.

Nico (Novas) és Mía (Castillo) számára, akik első gyermeküket várják, ez a kétségbeesett menekülés az egyetlen remény. Meg nem nevezett országukban egy totalitárius rezsim vette át a hatalmat, és az európai országok Spanyolországhoz csatlakozva kemény politikával akadályozzák a menedéket kereső migránsokat. 

A rendező kommentárja 

Ahogy Albert Pintó rendező a Netflixnek elmondta, célja az volt, hogy "kézzelfogható" filmet hozzon létre Mía története köré, olyat, amely: "nyers és érzelmes, ahol elmerülhetsz a főhősünk drámájában, és nem tudsz elszakadni tőle egyetlen pillanatra sem. Hogy a lehető legközelebb érezzük magunkhoz a fájdalmát és az örömét, hogy a saját bőrünkön éljük át a küzdelmét a túlélésért. Castillo alakítása - tette hozzá Pintó - elképzelhetetlen magasságokba emelte a filmet".

A Sehol egy könyv alapján készült?

Indiana Lista története alapján készült, aki Ernest Riera, Miguel Ruz, Seanne Winslow és Teresa Rosendoy mellett a forgatókönyvet is írta.

Igaz történeten alapul a film?

Nem, a film kitalált.

Hol játszódik?

A film egy meg nem nevezett országban kezdődik, de a sztori nagy része a tengeren zajlik. A forgatási helyszínek között szerepelt a spanyolországi Tarragona kikötője.

 

56 Sehol  (2023)

dráma | thriller

Egy fiatal terhes nő, Mia úgy menekül egy háború sújtotta országból, hogy elrejtőzik egy tengeri konténerben egy teherhajó fedélzetén. Egy heves vihar után Mia megszüli... több»