Csütörtök este Hayao Miyazaki The Boy and the Heron (Kimitachi wa dô ikiru ka) filmjével vette kezdetét az idei Torontói Nemzetközi Filmfesztivál, a rendezvény viszont kétségtelenül tartogat még nagy durranásokat.

Mindezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az is hivatalossá vált, hogy a Lionsgate égisze alatt érkezik a Holló rebootja, amely kapcsán az is kiderült, hogy a főszerepben nem más, mint Bill Skarsgård lesz látható, Shelly-t pedig FKA Twigs énekesnő alakítja.

Az Alex Proyas rendezésében készült 1994-ben megjelent A holló kultikus darabnak számít, és amelynek forgatásán a főszerepet alakító Brandon Lee halálosan megsérült, miután Funboyt alakító Michael Massee egy vaktöltényt tartalmazó 44-es Magnummal rálőtt a felvétel során filmes partnerére. A fegyverben ragadt vaktöltény ugyanolyan erővel lőtt ki, mintha éles lőszer lett volna.

A lövedék a hasi részen találta el a színészt, kritikus állapotban szállították a kórházba, ahol már nem tudták megmenteni az életét. Proyas végül befejezte a filmet, amely a 23 millió dollár költségvetéssel szemben 94 millió dollár bevételt termelt.

84 A holló  (1994)

akció | dráma | fantasy

Eric Draven (Brandon Lee) egy évvel azután, hogy őt és menyasszonyát brutálisan meggyilkolták, rövid időre visszatér az élők sorába. A fiatal rockzenész halhatatlan... több»