Már biztos, jön A Gyűrűk Ura előzménysorozat

Múlt héten adtunk hírt arról, hogy J.R.R. Tolkien  modernkori klasszikusa a mozivászon után a televíziók képernyőit is meghódíthatja, mostanra pedig az is kiderült, milyen irányt vesz a tévésorozat.

Elképesztően magas összeget, mintegy 250 millió dollárt fizetett az Amazon A Gyűrűk Ura televíziós jogaiért, így hivatalossá vált, hogy elkészül a tévésorozat. Mielőtt Peter Jackson trilógiájának rajongói felszinnennének, érdemes szem előtt tartani, hogy a széria nem a jól ismert történetet meséli majd el, hanem annak előzményeit Középföldén.

"A Gyűrűl Ura egy kulturális jelenség, mely rajongók generációjának képzeletét ragadta meg az irodalom és a mozivászon nyújtotta keretek között" - írta Sharon Tal Yguado, az Azamon saját gyártású sorozataiért felelős munkatársa. "Megtisztelve érezzünk magunkat, hogy együtt dolgozhatunk a Tolkien Estate and Trusttal, a HarperCollins-szal és a New Line-nal ezen a rendkívüli televíziós projekten, és nagy izgalommal tekintünk a jövőbe, hogy egy epikus útra invitáljuk Középföldére A Gyűrűk Ura rajongóit.

Arról, hogy mely karakterek játszanák a főszerepet az előzménysorozatban (mely nem csak A Gyűrűk Ura, hanem a Hobbit eseményei előtt játszódnak), egyelőre nincsenek információk.