Már csak 4 nap: A Léon, a profi rendezőjének új filmje dermesztő élményt ígér

Jövő héten végre a hazai mozikba is megérkezik Luc Besson (Léon, a profi, Az ötödik elem) új filmje, a DogMan - A kutyák ura.

A film történetének főhőse a Caleb Landry Jones (Három óriásplakát Ebbing határában) által alakított traumatikus múltú karakter, aki New Jersey-ben éli az életét. Douglas gyermekkora óta idegennek érzi magát a világban és a közösségben, így inkább a kutyákhoz kötődik. Mély elkötelezettsége a kutyák iránt egy különleges életstílus kialakításához vezet: csak bennük bízik meg, csak mellettük érzi magát biztonságban. Az elszigetelt férfi a kutyái mellett más szemmel látja a jog és a törvény világát.Ha szükséges, az elnyomottak védelmezőjeként cselekszik, még a maffiával is szembeszáll. Nem riad vissza az erőszaktól, különösen ha bosszú hajtja.

A film a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon versenyben volt az Arany Oroszlánért, és ott mutatták be 2023. augusztus 31-én, ugyanakkor a kritikai fogadtatása meglehetősen vegyes volt, a Rotten Tomatoes 56%-os tetszési indexen áll, míg a Metacriticen mindössze 37 pontot kapott a maximális 100-ból.

A film október 19-től a hazai mozikban.

dráma

Douglas már fiatal kora óta küzdött azzal, hogy megtalálja a világban és a társadalomban a helyét, ezért inkább a kutyák társaságában keresett barátságot. Négylábú... több»