Ha szeretitek a Reacher sorozatot és egyszerűen nem elég semmi Jack Reacher kalandjaiból, akkor irány a Netflix, mert a 2012-es első Reacher film már csak a hó végéig elérhető a platformon!

Tom Cruise és Christopher McQuarrie egyik legemlékezetesenn együttműködése volt ez az akciófilm, ami elsőként dolgozta fel a Reacher-történeteket. A sztori az író, Lee Child One Shot című regényét adaptálta filmre.

A sztárgárdában olyan nevekkel találkozhatunk, mint Werner Herzog, Robert Duvall, Rosamund Pike (aki #funfact: a forgatás alatt épp várandós volt) vagy Jai Courtney.

A film a mafab közösségtől 76 százalékot kapott 617 értékelés alapján, melyek közt ilyen méltatásokat is találunk: "Tom Cruise nagy kedvenc, és a Jack Reacher az egyik legjobb filmje. A rendező Christopher McQuarrie a legjobb rendezők egyike, bizonyította ezt a Mission: Impossible ötödik, hatodik és legújabb, hetedik részeivel is. Mestere az akciójeleneteknek, fordulatoknak és a gyors tempójú cselekménygörgetésnek. A Jack Reacher inkább egy agyalós akciófilm..." - írta Jerico nevű tagunk.

Szóval, ha szereted az olyan akciófilmeket, amiken még gondolkodni is lehet, akkor ez a te filmed lesz! Február 29-én tekinthető meg utoljára a Netflixen, ahová, ha van előfizetésed, rögtön el is juthatsz a Jack Reacher mafab adatlapjáról! Csak nyomj rá a Netflix ikonra és máris indul az akció!

Tragikus érdekesség a film bemutatója kapcsán, hogy a pittsburghi premier előtti vetítését a Sandy Hook általános iskolai lövöldözés után elhalasztották; a filmet kegyeleti okokból csak egy héttel később, 2012. december 21-én mutatták be Észak-Amerikában, ahol általában pozitív kritikákat kapott és sikeres volt a kasszáknál is. 

De miért épp Tom Cruise?

A regénysorozat néhány rajongója Cruise castingolása miatt hangosan tiltakozott, mivel a színész magassága (170 centi) nem egyezik a regényekben szereplő Reacher magasságával.

A szereposztási döntést magyarázva Lee Child azt mondta, hogy lehetetlen lenne megfelelő színészt találni az óriás Reacher eljátszására és a könyvek hangulatának a képernyőn való visszaadására, és hogy Cruise-nak megvan a tehetsége ahhoz, hogy hatásosan alakítsa Reachert. Child így nyilatkozott akkoriban a témáról:

"Reacher mérete a könyvekben egy megállíthatatlan erő metaforája, amit Cruise a maga módján ábrázol. Más színész esetében lehet, hogy 100 százalékban megkapnánk a magasságot, de csak 90 százalékban Reachert. Tommal viszont a magasság 90 százalékával megkapod Reacher 100 százalékát".

Egy 2018-as interjúban Child viszont már egyetértett azzal, hogy az olvasóknak igazuk volt a kritikában, és kijelentette: "Nagyon élveztem a Cruise-zal való közös munkát. Ő egy nagyon-nagyon kedves fickó. Nagyon jól szórakoztunk. De végső soron az olvasóknak igazuk van. Reacher mérete nagyon-nagyon fontos, és ez egy nagy összetevője annak, aki ő... Úgyhogy úgy döntöttem, hogy - nem lesz több film Tom Cruise-zal. Ehelyett a Netflixre vagy valami hasonlóra fogjuk átvinni a sztorit. Egy teljesen új színésszel. Újraindítjuk és újrakezdjük, és megpróbáljuk megtalálni a tökéletes fickót."

Nos, meg is találták Alan Ritchsont és a többi már történelem.

akció | krimi | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

A rendőrség foglyul ejt egy férfit, akit azzal gyanusítanak, hogy lelőtt öt embert. A férfi a kihallgatáson egy cetlit nyújt át, melyen az áll: "Kerítsék elő Jack Reachert!".... több»