A Netflix a fesztiválszezon újabb komoly esélyesét hozta el a hazai mozikan. Noah Baumbach világsztárokat felvonultató filmje, a Házassági történet pazar kiritikai fogadtatásban részesült, de szerencsére a magyarországi közönség sem marad le Scarlett Johansson és Adam Driver szívfacsaró drámájáról. A friss bemutató kapcsán cikkünkben 8 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Már a mozikban az év drámájának kikiáltott Házassági történet, mely még a Netflixen streaming premier előtt a hazai mozik műsorán is látható egy rövid ideig. A produkciót Noah Baumbach írta és rendezte (A tintahal és a bálna, Frances Ha), míg a főbb szerepeket Scarlett Johansson, Alan Alda, Adam Driver, Laura Dern, Ray Liotta, Julie Hagerty és Wallace Shawn alakítják.

Íme tehát 8 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A Marriage Story Adam Driver és Noah Baumbach rendező negyedik közös filmje.
  • A Laura Dern által alakított karaktert az a Los Angeles-i ügyvédnő inspirálta, aki közbenjárt Scarlett Johansson és Laura Dern válásában is.
  • Adam Driver, Scarlett Johansson és Laura Dern már azelőtt leszerződött a filmhez, hogy elkészült volna a film forgatókönyvének végleges változata.
  • A film rendezője, Noah Baumbach egy interjúban elmondta, hogy sok személyes élménye fűződik a filmhez, mivel rengeteg barátja és ismerőse esett át váláson. Hogy minél hitelesebb képet alkothasson a filmjében, hosszú beszélgetéseket folytatott elvált barátaival, válásokra specializálódott ügyvédekkel, bírókkal és családsegítőkkel.
  • A Marriage Story forgatása 2018. január 15-én kezdődött meg és áprilisban ért véget. A stáb két helyszínen, New York Cityben és Los Angelesben vette fel a produkciót.
  • A film világpremierje a Velencei Filmfesztiválon volt 2019. augusztus 29-én.
  • A film kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. A Marriage Story 97 szemlézett cikket követően jelenleg is 98 százalékon áll a RottenToamtoes kritikaaggregátor portálon (2019. október).
  • A Scorsese-féle Az Ír és A kép pápa mellett a Marriage Story az első filmek egyike, melyet a Netflix a magyar mozikban is bemutatott.

Hazai premierdátum: 2019.11.29.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: