Artful Dodger és Fagin, Charles Dickens Twist Oliver című regényének két legkedveltebb kitalált gonosztevője, akiket most a Disney+ új nyolcrészes sorozata kelt életre. Mától streamelhető Az agyafúrt vagány.

A Vezércsel és az Igazából szerelem sztárja, Thomas Brodie-Sangster játsza Artful Dodger szerepét. Sebész, aki nem tud megszabadulni bűnözői hajlamaitól, így a magas tétű rablások az életmentő műtétek között ingázik. A Titkok a kertben sztárja, David Thewlis alakítja Fagint. A sorozat az 1850-es évek Ausztráliájában játszódik, és a helyi komikus, színész és író, Tim Minchin is szerepel benne. Az agyafúrt vagány "egy rock and roll történet ausztrál csavarral".

Az 1850-es évek Ausztráliájában játszódó sorozatban találkozunk Artful Dodgerrel, azaz Jack Dawkinsszel. Fiatal zsebtolvajként került Port Victoryba, de most sikeres sebész, akit a felső körökben Dr. Dawkinsként ismernek.

Dodgert azonban üldözi a múltja, amikor megérkezik Fagin, visszahúzza őt a bűn világába. Ezt követően a nappali megbecsült munkáját rablásokkal egészíti ki. Dodger életében egy másik fenyegetés is megjelenik. Lady Belle, a kormányzó lánya, akinek elszánt küldetése, hogy a kolónia első női sebésze legyen.

A sorozatot a mafabos adatlapról a Disney+ logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.