Három epizóddal elstartolt az Andor a Disney+-on. A szériát hatalmas várakozások előzték meg, az egészen pazar látványvilágot és resmek hangulatot árasztó előzetesek pedig sokakat arra engedtek következtetni, hogy ez lehet az eddigi legjobb Star Wars-széria. Ha ezt most még nem is jelenthetjük ki, az biztos, hogy a legambiciózusabb projektről van szó.

AZ ALAPOK

A mandalóri és Obi-Wan Kenobi után az Andor egy lényegesen sötétebb atmoszférát hoz a Star Wars világába, és azt mutatja be, miként küzdöttek a lázadók a Birodalom ellen, mely az egész galaxist az igájába hajtotta. 

HÁTTÉRTÖRTÉNET

Ki ne emlékezne arra, hogy a lázadók megsemmisítették a Birodalom legádázabb fegyverét, a Halálcsillagot? Az Andor azt feltárja, hogyan jutott el a lázadás arra a pontra, amikor már eredményesen vehették fel a harcot az ellenséggel.

MIRŐL SZÓL?

Cassian Andor az életét a Birodalom elnyomása alatt töltötte kívülállóként. A szériában az ő sorsát követhetjük nyomon és megismerhetjük, miként vált a lázadók vezéregyéniségévé. A karakter a 2016-os Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetből már ismerős lehet, de a múltját mindeddig homály fedte.

A SZTÁROK

Diego Luna természetesen visszatért Andor szerepében, míg a további szerepeket Genevieve O'ReillyDenise GoughKyle SollerStellan SkarsgårdAdria Arjona és Fiona Shaw. A vezető producerek Kathleen Kennedy, Tony Gilroy, Sanne Wohlenberg, Diego Luna és Michelle Rejwan. Tony Gilroy az alkotó és a showrunner is egyben.

HÁNY RÉSZES LESZ?

A sorozat első évada 12 epizódból áll.

LÁSSUK AZ ELŐZETEST!

Ha még nem döntöttél, ajánljuk figyelmedbe az alábbi előzetest, ha pedig kedvet kaptál hozzá, a mafabos adatlapról azonnal el is indíthatod a Lejátszás a Disney+-on mezőre kattintva, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

86 Andor  (2022)

akció | dráma | kaland | sci-fi | thriller

A Zsivány Egyes történetében bemutatott Cassian Andor előtörténetével ismerkedhetünk meg, amint a lázadás kialakulásának kezdeti éveiben tevékenykedik. több»