Mától nézhető a Netflixen elérhető A lángba borult Notre-Dame, melyben az alkotó és rendező Hervé Hadmar több hős szemszögéből meséli el a katedrális katasztrófájának történetét.

MIRŐL SZÓL?

A sorozat a Notre Dame-i tűzvész éjszakáján játszódik. A párizsi tűzoltók által vezetett, a katedrális leégése elleni küzdelemmel párhuzamosan olyan szereplők történetét ismerhetjük meg, akiknek a végsőkig kell eljutniuk. Harcolnak, szeretnek, gyűlölködnek, mosolyognak egymásra vagy segítenek egymásnak, hogy a végén esélyt kapjanak az újjáépítésre.

ÉRDEMES MEGNÉZNI?

2019. április 15-én a világ szeme a párizsi Notre-Dame székesegyházra szegeződött. A műemlék épülete kigyullad, és a tűz nagyon gyorsan ijesztő méreteket öltött. A torony leomlott, a templomhajó teteje pedig megsemmisült. A tragédia nemcsak a figyelmet vonzotta, hanem a határokon túl is érzelmi hullámot keltett.

Könyveket írtak a témáról, dokumentumfilmeket és egy filmet is forgattak Jean-Jacques Annaud rendezésében. Az alkotó, forgatókönyvíró és rendező Hervé Hadmar egy 6 részes minisorozatban új szemszögből mutatja be a történetet. Ahelyett, hogy a tényekre koncentrálna és dokumentarista megközelítést alkalmazna, a fikcióhoz fordul.

A szerző a tűzvész történetét egy maroknyi szereplő sorsán keresztül meséli el, akikben egy dolog közös: a gyász fájdalmának leküzdése. 

Az eddig visszajelzések alapján lenyűgöző látványú szériáról van szó, kiváló minőségű speciális effektekkel, melyben brillíroznak a főszereplő színészek.

AZ ELŐZETES

Ha felkeltette az érdeklődésedet a sorozat, idelent megnézheted az előzetest, a mafabos adatlapról pedig el is indíthatod a Lejátszás a Netflixen mezőre kattintva, amennyiben van előfizetésed a szolgáltatónál.

dráma

A film a Notre-Dame-székesegyházban 2019. április 15-én éjszaka történt eseményeket követi nyomon, és azt, hogy az milyen hatással volt az ott dolgozó tűzoltókra és az egész... több»