A félelem bére: az új projekt mögött Julien Leclercq áll, aki társíróként, producerként és rendezőként is részt vett az új játékfilm készítésében.

A francia rendező a Netflixen mostanában számos projekten dolgozott, többek között a Ganglands című akciósorozaton, amelynek jelenleg két évada fut (a harmadik évadról nincs hír), valamint két mozifilmen a 2020-as Fűrészpor és vér és a 2021-es Sentinelle formájában.

Az új projekt kapcsán Leclercq az alábbiakat nyilatkozta: 

“Egy ilyen kaliberű film újraalkotásához az adott szereplőgárdával minden bátorságomra szükség volt. Hatalmas várakozással vágtam neki a projektnek.”

Hamid Hlioua a film társszerzője, aki a Netflix számára készült Ganglands és a Cannabis című Arte-sorozaton is dolgozott.

Az új film a vázoltak szerint Henri-Georges Clouzot eredeti filmjén alapul, amely maga is a Georges Arnaud által írt és az Éditions Julliard kiadónál megjelent azonos című regényen alapul.

"Henri-Georges Clouzot Georges Arnaud regényének adaptációjában négy kétségbeesett férfi vesz részt egy látszólag végzetes küldetésben, amikor beleegyeznek, hogy egy dél-amerikai hegyi útvonalon keresztül szállítsanak egy nagy robbanóerejű nitroglicerinnel teli teherautót. A félelem bére a színészlegendák nemzetközi kvartettjének, köztük Yves Montand-nak a főszereplésével készült A félelem bére a valaha készült egyik legnagyobb thriller - egy nyers, kulcsfontosságú filmes kirándulás, amelyben Clouzot a hangulat és a feszültség könnyed kezelését mutatja be."

Az új feldolgozás hivatalos szinopszisa alapján:

"A sivatag közepén, egy menekülttábor közelében kigyullad egy olajkút, ami közvetlenül veszélyezteti a lakosság életét. A helyszínre küldött szakértők a kutat üzemeltető cég rájön, hogy csak egyetlen megoldása van a katasztrófa elhárítására: 24 órán belül nitroglicerinnel felrobbantja az olajkutat. Nagy összeg ellenében ezután 800 kilométerre küldenek egy erőgépes csapatot, hogy két teherautóval 200 kg robbanóanyagot szállítsanak el.

A csapatnak már kevesebb mint 20 órája van arra, hogy elérje az olajkutat. 20 óra, hogy átkeljenek a fegyveres lázadók által ellenőrzött ellenséges övezeteken, átkeljenek az aknamezőkön, és két nitroglicerinnel megrakott teherautót vezessenek a zord terepen! A verseny az idővel megkezdődött..."

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a mozi mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

akció | dráma | kaland

Egy halálos robbanás megakadályozása érdekében egy illegális crack csapatnak 24 órája van arra, hogy két teherautónyi nitroglicerinnel átvágjon egy veszélyekkel teli sivatagon. több»