Jelentős nap a mai az animációs filmek és a magyar produkciók rajongói számára, hiszen a mától nézhető az HBO Maxon a kultikus első rész folytatása, a Macskafogó 2 - A sátán macskája, mely nemcsak az 1986-os klasszikus nosztalgiáját eleveníti fel, hanem a közönség egy új generációjával is megismerteti ezt az egyedülálló magyar alkotást.

A Macskafogó 2, amelyet az eredetit is készítő Ternovszky Béla rendezett, a macskák és egerek univerzumában folytatja a saga történetét, egy humorban, kalandokban és egyedi kelet-európai kulturális utalásokban gazdag kalandban. Az eredetileg 2007-ben bemutatott folytatás új magasságokba emeli a történetet, az animációs technológia fejlődésével pedig modern színezetet ad a szeretett karaktereknek.

A történet szerint Grabowski újra cselekvésre kényszerül. Az erdő mélyén élő macskák nem hagytak fel az egerek hajszolásával. Egy vadászat során elkapják Stanley-t, az egér újságírót, aki nem tudja tartani a száját. Az eredmény: a macskák és az egerek újra összecsapnak. Ebből a harcból természetesen nem hiányozhat Professzor Fusimisi zseniális találmánya sem, amely az elmúlt két évtized alatt majdnem teljesen megrozsdásodott, és természetesen maga Grabowski sem maradhat ki a játékból.

A Macskafogó 2-t az teszi különösen izgalmassá, hogy egyszerre kínál nosztalgikus és kortárs vizuális élményt. Annak pedig csak örülhetünk, hogy a HBO Maxnál ennyire elkötelezett a tartalom diverzifikálása és az ilyen gyöngyszemek szélesebb közönséggel való megismertetése iránt.

Légy tehát az eredeti Macskafogó rajongója, akár az animációs filmek szerelmese, készülj fel arra, hogy a nappalid kényelméből egy intrikákkal, nevetéssel és kalandokkal teli világba csöppensz.

A filmet rögtön a mafabos adatlapról is elindíthatod az HBO Max logóra kattintva, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

animáció | fantasy | vígjáték

20 évvel a Macskafogó eseményei után már csak egy macskatörzs maradt Közép-Afrikában, akik, miután megtudták, mi történt az első rész végén, megidézik Molochot, hogy... több»