Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
87%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
103
Vélemények
52
Képek
2
Videók
Macskafogó
 
Kanyi96   2020. 09. 08.

legújabb vélemény

Megunhatatlan...orok kedvenc imadom

 
indingo   2019. 03. 19.

Felnőtteknek szóló mese, amit mindenkinek legalább egyszer látnia kell, hogy kiválaszthassa, melyik karakter bőrébe bújna szívesen.


 
Deku   2017. 07. 08.

Ritka az ilyen számomra, magyar film is és régi is amiből legalább egy elveszi a kedvem a filmtől. De itt nem ez történt nagyon szórakoztató film volt. Ez olyan volt amit bármikor újra elővennék és megnézném egy délutáni szórakozás gyanánt. Maximálisan kielégítette a filmezési vágyamat.

 
Orosz István   2016. 05. 27.

Én szerintem ez a maagyar rajzfilm ami hollywoodi kasszasiker is lehetne. De mivel magyar így nem terjedt el. Nem baj mi élvezzük, és még sok sok generáció fogja élvezni. Nagyon sokszor láttam, és sokáig nem is sejtettem hogy magyar alkotás. Ez bizonyítja mi is tudunk nagyokat alkotni.

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

Nagyon jó mese, megüti a magyar szintet. Mindenképp ajánlani tudom a mai fiatalságnak is.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 09.

Nem rég láttam, egész érdekes, de nagyon jót mulattam tetszett, aranyos kis rajzfilm.

 
dailyfilmsan   2018. 11. 08.

A valaha készült legjobb magyar rajzfilm. Társadalomkritikai jellege is kiváló. Nem csak a gyerek de a szülő is élvezi egyaránt. Nekem nagyon tetszett. Sőt még most is tetszik ;)

A film összbevétele 14 937 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet első alkalommal 1986-ban mutatták be a hazai mozikban.

(hp )
 

Teufel egyik szeme helyén nem valami drágakő van, hanem egy biciklis prizma, azaz macskaszem.

(moviewer)
 

A mesét Oscar díjra jelölték.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Grabovszky ruháján a piros kék kompozíció rajta egy G betűvel Supermanre utal.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Később csináltak a mese alapján képregényt és társasjátékot is.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Egy sörözőt is elnevezték a meséről.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

A film eleji jelenet, amikor kiírják a történéseket, a Csillagok háborúja filmekre utal.

(Bogi87)
 

A volt Szovjetunióban kultuszfilm lett belőle. Egyébként itt Lovuska dlja kosek (Ловушка для кошек) címen vetítették, eredeti zenéjével együtt.

(Bogi87)
 

Lucius Quinctius Cincinnatus, akit a filmben emlegetnek a Kr. e. 5. században, annak is első felében a Római Köztársaság egyik legendás consulja volt.

(Bogi87)
 

A Macskafogó cìmű filmből egyaránt készült társasjáték és képregény is.

(Bogi87)
 
Jelszó? Egy aprócska kalapocska, benne csacska macska mocska. Aki ezt nem tudja, az menjen vissza a balettbe ugrálni! Nem hiszem, hogy sokan lennének ilyenek, hiszen a Macskafogó frenetikus szövege, pergő poénjai mára már klasszikussá értek. Sok évvel a bemutatója után is ugyanolyan kiváló szórakozást nyújt ez az abszolút egyedi rajzfilm, mint a bemutatója idején, ezredszer is betegre tudjuk nevetni magunkat rajta, zseniális alkotásról van szó! több»
 
Mit lehet írni egy több mint három évtizedes kult és egyben klasszikus rajzfilmről, ami ugyan csak Magyarországon világhírű, de itt nagyon? Például azt, hogy újra a mozikba kerül a Macskafogó. Digitálisan felújítva, ami dicséretes, nem annyira lényeges, mint az, hogy újra nagy vásznon láthatjuk sokunk kedvencét. több»
 
Ez a film – digitális felújítás ide, vagy oda – senkinek sem fog újat mondani. Már ismert poénokat és már ismert jeleneteket láthatunk leporolva. Pontosan ezért van varázsa annak, mikor elsötétül a moziterem és egy egér meggongatja a macskafejet ábrázoló gongot. Van varázsa annak, hogy az ember egy kultklasszikust nézhet meg újra a moziban. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.