Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Macskafogó (1986)

Macskafogó
Filmadatlap
 
27
Szereplők
103
Vélemények
52
Képek
2
Videók

Galéria (52)

Videók (2)

 
stewie_griffin_2005   2021. 08. 29.

legújabb vélemény

0

Jó film, ugyanakkor lehetett volna hosszabb, így jobb történetkidolgozás és több cselekményszál. A film vége túl mesés lett. De a hangulata, a zenék, a beszólások jók, ezek miatt jó mégis. 8/10 nálam.

 
Sabnock Sanatory   2019. 04. 04.

4

Szuper. Ismételten egy kifogástalan magyar rajzfilm. Ebben a műfajban nagyon otthon vagyunk, és ezt időről időre be is bizonyítjuk. Többször nézős, megunhatatlan kis gyöngyszem.

 
Orosz István   2016. 05. 27.

3

Én szerintem ez a maagyar rajzfilm ami hollywoodi kasszasiker is lehetne. De mivel magyar így nem terjedt el. Nem baj mi élvezzük, és még sok sok generáció fogja élvezni. Nagyon sokszor láttam, és sokáig nem is sejtettem hogy magyar alkotás. Ez bizonyítja mi is tudunk nagyokat alkotni.

 
indingo   2019. 03. 19.

2

Felnőtteknek szóló mese, amit mindenkinek legalább egyszer látnia kell, hogy kiválaszthassa, melyik karakter bőrébe bújna szívesen.

 
Yosihiro   2015. 02. 06.

2

A magyar animáció újabb sikeres darabja ami szintén világhírű! Kihagyhatatlan mozi. A történet és a szereplők ideális kombinációja plusz a magyar hangok ez valami fantasztikus produkció lett! Csak gratulálni tudok az alkotóknak ! A folytatásról ne beszéljünk.

 
Deku   2017. 07. 08.

2

Ritka az ilyen számomra, magyar film is és régi is amiből legalább egy elveszi a kedvem a filmtől. De itt nem ez történt nagyon szórakoztató film volt. Ez olyan volt amit bármikor újra elővennék és megnézném egy délutáni szórakozás gyanánt. Maximálisan kielégítette a filmezési vágyamat.

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

1

Nagyon jó mese, megüti a magyar szintet. Mindenképp ajánlani tudom a mai fiatalságnak is.

A film összbevétele 14 937 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet első alkalommal 1986-ban mutatták be a hazai mozikban.

(hp)
 

Teufel egyik szeme helyén nem valami drágakő van, hanem egy biciklis prizma, azaz macskaszem.

(moviewer)
 

A mesét Oscar díjra jelölték.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Grabovszky ruháján a piros kék kompozíció rajta egy G betűvel Supermanre utal.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Később csináltak a mese alapján képregényt és társasjátékot is.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 
Mit lehet írni egy több mint három évtizedes kult és egyben klasszikus rajzfilmről, ami ugyan csak Magyarországon világhírű, de itt nagyon? Például azt, hogy újra a mozikba kerül a Macskafogó. Digitálisan felújítva, ami dicséretes, nem annyira lényeges, mint az, hogy újra nagy vásznon láthatjuk sokunk kedvencét. több»
 
A Thoreau-n és nyerskoszton élő Grabowski újraszínezve, kis ráncfelvarrás után visszatér és igen, most is megmenteni a világot, elcsábítja az egérhölgyeket, és új alternatívát ad az ovisoknak, ha szuperhősnek akarnak öltözni a farsangon. több»
 
Ez a film – digitális felújítás ide, vagy oda – senkinek sem fog újat mondani. Már ismert poénokat és már ismert jeleneteket láthatunk leporolva. Pontosan ezért van varázsa annak, mikor elsötétül a moziterem és egy egér meggongatja a macskafejet ábrázoló gongot. Van varázsa annak, hogy az ember egy kultklasszikust nézhet meg újra a moziban. több»