Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
103
Vélemények
52
Képek
2
Videók

Filmkritika: Macskafogó (1986)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Jelszó? Egy aprócska kalapocska, benne csacska macska mocska. Aki ezt nem tudja, az menjen vissza a balettbe ugrálni! Nem hiszem, hogy sokan lennének ilyenek, hiszen a Macskafogó frenetikus szövege, pergő poénjai mára már klasszikussá értek. Sok évvel a bemutatója után is ugyanolyan kiváló szórakozást nyújt ez az abszolút egyedi rajzfilm, mint a bemutatója idején, ezredszer is betegre tudjuk nevetni magunkat rajta, zseniális alkotásról van szó! több»
 
Mit lehet írni egy több mint három évtizedes kult és egyben klasszikus rajzfilmről, ami ugyan csak Magyarországon világhírű, de itt nagyon? Például azt, hogy újra a mozikba kerül a Macskafogó. Digitálisan felújítva, ami dicséretes, nem annyira lényeges, mint az, hogy újra nagy vásznon láthatjuk sokunk kedvencét. több»
 
Ez a film – digitális felújítás ide, vagy oda – senkinek sem fog újat mondani. Már ismert poénokat és már ismert jeleneteket láthatunk leporolva. Pontosan ezért van varázsa annak, mikor elsötétül a moziterem és egy egér meggongatja a macskafejet ábrázoló gongot. Van varázsa annak, hogy az ember egy kultklasszikust nézhet meg újra a moziban. több»
 
A Thoreau-n és nyerskoszton élő Grabowski újraszínezve, kis ráncfelvarrás után visszatér és igen, most is megmenteni a világot, elcsábítja az egérhölgyeket, és új alternatívát ad az ovisoknak, ha szuperhősnek akarnak öltözni a farsangon. több»