Mától otthonról nézheted: Már streamelheted Sean Penn dokumentumfilmjét az ukrajnai háborúról

Megérkezett az HBO Max műsorkínálatába a Sean Penn és Aaron Kaufman rendezésében készült Szupererő, amely az ukrajnai háború valóságát tárja fel.

A filmen számos riport kapott helyet, mindemellett pedig Ukrajna elnökével, Volodimir Zelenszkijjel is több interjút készítettek az alkotók. A Szupererő Ukrajna elleni orosz inváziót megelőző hónapokat, a Vladimir Putin orosz elnök Kijev elleni rakétakilövést megelőző órákat és annak megdöbbentő következményeit mutatja be.

A forgatás még 2021-ben vette kezdetét, az eredeti tervek szerint pedig Zelenszkij televíziós, humorista és politika pályafutását mutatta volna be. Sean Penn Kijevben forgatott, amikor az orosz hadsereg megtámadta a várost, így a rendező, színész az akkori állapotokról is felvételeket tudott készíteni.

“Az volt a célunk, hogy egy könnyed történetet meséljünk el erről a komikus színészről, akit Ukrajna elnökévé választottak, ehelyett egy történelmi vezető és országa szabadságharcának szemtanúja lett. Amikor belépsz egy ilyen hihetetlen egységgel rendelkező országba, rájössz, hogy mi az Egyesült Államokban mit hagytunk ki” - mondta a filmmel kapcsolatban Penn.

A képet ugyanakkor némileg árnyalja, hogy a Rotten Tomatoes portálon a kritikusok 47 százalékra értékelték, a nézők viszont 76 százalékot adtak rá. A hazai közönség 57 százalékra értékelte a Mafabon.

A Szupererő tehát már elérhető a streamingszolgáltató műsorkínálatában, a film mafabos adatlapján található HBO Max ikonra kattintva pedig közvetlenül elindítható a lejátszás, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

59 Szupererő  (2023)

dokumentum

Sean Penn az Ukrajnában zajló eseményekről tudósít, és keresi az igazságot az ország orosz megszállásáról. több»