Megérkezett streamingre a Halálos iramban franchise tizedik része a főszerepben Vin Diesel mellett olyan sztárokkal, mint Jason Momoa, Jason Statham, Charlize Theron, Helen Mirren, Michelle Rodriguez, Brie Larson és John Cena. A film középpontjában Dominic Toretto áll, akinek meg kell védenie a családját Dante Reyestől, aki bosszút akar állni apja haláláért és a családja vagyonának elvesztéséért.

A 2014 óta tervezett filmet eredetileg Justin Lin (Halálos iramban 9) rendezte volna, de kreatív nézeteltérések miatt Louis Leterrier vette át az irányítást. A különböző helyszíneken, többek között Londonban, Rómában és Los Angelesben forgatott Halálos iramban 10 költségvetése 340 millió dollár volt, ami a valaha készült egyik legdrágább filmnek számít.

A filmet Rómában mutatták be, melyet követően meglehetősen vegyes kritikákat kapott. A kritikusok dicsérték az akciójeleneteket és Jason Momoa alakítását Dante Reyes szerepében, de kritizálták a forgatókönyvet. Ennek ellenére a produkció világszerte 714 millió dolláros bevételt hozott, és az ötödik legtöbb bevételt hozó film lett 2023-ban. A folytatást 2025-re ütemezték be.

A cselekményben Torettót és csapatát Dante Reyes csapdába csalja, ami egy sor akciódús eseményhez vezet, köztük egy római bombariadóhoz, az ügynökség embervadászatához és a végső leszámoláshoz. A film egy jókora cliffhangerrel zárul, és több szereplő, köztük Toretto és a fia sorsa is ismeretlen marad.

A kritikusok értékelései alapján 56%-on áll Rotten Tomatoes-on, ugyanakkor a közönség reakciói pozitívabbak voltak, itthon a magyar nézők inkább a kritikusokkal értettek egyet, legalábbis erről árulkodik az 58 százalékos értékelés a mafab.hu-n.

Ha kíváncsi vagy a filmre vagy újra megnéznéd, a mafabos adatlapról rögtön el is indíthatod a SkyShowtime logóra kattintva, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

akció | kaland | krimi | misztikus | thriller

SkyShowtime (2023.12.23.)

Számos küldetés után és minden nehézség ellenére Dom Torettónak és családjának sikerült túljárnia az összes eddigi ellenfele eszén, kijátszani minden nehézséget és... több»