84 Toy Story 4  (2019)

Minden idők egyik legsikeresebb animációs sorozata a Toy story - Játékháború, amely az elmúlt negyed évszázadban négy epizódot ért meg. A rajongótábora is ennek megfelelően alakult, vagyis azok, akik az első filmeket még gyermekként szerették meg, ma már felnőttek. És mint ilyen, felmerülnek bennük bizonyos kérdések kedvenc meséjükkel kapcsolatban.

Az egyik ilyen kérdés, ami világszerte vitatémát szolgáltat a rajongóknak, a filmek főhőseit érinti. Egészen pontosan arról van szó, hogy a játékok meghalnak-e vagy halhatatlanok? Erre adott választ a 45799-at rendező Lee Unkrich a Twitter-csatornáján.

Unkrich tiszta vizet öntött a pohárba: igen, a Toy story - Játékháború játékai alapvetően halhatatlanok, ugyanakkor nem elpusztíthatatlanok. Hogy is van ez? Nos, a játékok zöme ugyebár műanyagból készült, amiről köztudott, hogy nem igazán szokott magától lebomlani a természetben. Éppen ezért az ebből készült játékok gyakorlatilag nem öregszenek, halhatatlanok. Ugyanakkor, ha megsérülnek, elégetik, megsemmisítik, összetörik őket, akkor ennyi volt, végük van.

A dolog tehát több szintű. Woody, Buzz és barátaik lényegében addig élnek, amíg valami baj nem éri őket. Csakhogy hiába tűnnek emberinek, hiába viselkednek és gondolkoznak úgy, mint az emberek, ők a testük foglyai, nem öregszenek, fizikailag nem változnak semmit. Ez pedig sok-sok év alatt akár negatív hatással is lehet rájuk, így születtek meg a franchise bizonyos gonoszai is.