Megérkeztek az első hivatalos fotók a Jokert alakító Joaquin Phoenixről

A készülő Jokerrel kapcsolatos várakozásokban van némi bújtatott feszültség, hiszen az alkotók már többször hangoztatták, hogy a film nem igazán fog hasonlítani egy mai értelemben vett képregényfilmhez.

A Jokerben ugyanis nem a CGI akciójeleneteken, hanem az emberi sorson és a karaktertanulmányon lesz a hangsúly. A rendező Todd Phillips a főszereplő Joaquin Phoenixszel karöltve arra keresné a választ, milyen körülmények, események és behatások alapján jut el egy ember addig a pontig, hogy az egyik legrettegettebb és legkiszámíthatatlanabb bűnözővé váljon.

Ehhez természetesen részletesen, aprólékosan és pontosan ki kell dolgozni Arthur Fleck, a jövendőbeli Joker alapkarakterét is, hogy a szupergonosz átváltozás-történetének igazi íve és tartalma legyen. Ezek azok a történetek, amiket a színész szerint sokszor kihagynak a mai, nagy költségvetésű hollywoodi képregényfilmekből, és ami őt személy szerint megnyerte a produkciónak.

A rajongók feszülten várják a végeredményt, hiszen Joker alakját több-kevesebb sikerrel már sokan és sokféleképpen próbálták már megjeleníteni és értelmezni, de a közönség nem mindig vette jól az eredményt. A film ráadásul relatíve alacsony költségvetéssel készül, és sejthetjük, hogy nagyon más hangulatot hoz majd, mint az eddigi Joker-ábrázolások.

A várakozást enyhítendő, a rendező végre megosztott egy képet Phoenixről: így fog festeni a színész Arthur Fleckként. Mivel a film pontos történetét nem tudni, így azt sem, hogy a karakter mikor és mennyire alakul majd át Jokerré, ezért sajnos Joker-maszkos képet még nem láthatunk a színészről, de ami késik, nem múlik.

A kép még nem árul el túl sok mindent, csak egy nagyon szomorú és megtört ember bámul ránk – mint aki még nem tudja, mit szabadít majd rá a világra hamarosan. Mi már sejthetjük.

 

 

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arthur.

Todd Phillips (@toddphillips1) által megosztott bejegyzés,

Szept 16., 2018, időpont: 12:12 (PDT időzóna szerint)