Megfenyegették a Feláldozhatók óriását – visszamondta a szerepet

A 47 éves Terry Crews nem tűnik annak a figurának, aki csak úgy bármitől beijedne. Legalábbis szerepei alapján egy marcona, hatalmas hegyomlás, akinek nem igazán egyszerű megtalálni a gyenge pontját. Ha egyáltalán van neki.

A színész szerepelt a The Expendables - A feláldozhatók 3. az első két rész után, és tervben volt, hogy részt vesz a negyedik részben is – ám hogy a valóság sokszor mennyire nem fedi a filmekben és a nyilvánosságnak mutatott képet, azt tökéletesen példázza az ügy, ami miatt a színész végül kimarad a projektből.

Crews ugyanis még 2016-ban szexuális zaklatás áldozata lett egy bemutatón – és bár sokáig nem mert vagy akart róla beszélni, a MeToo mozgalom neki is bátorságot adott, hogy beszámoljon az atrocitásról, ami érte. Annak ellenére, hogy tartott tőle, nem fognak hinni neki, hiszen egy volt NFL-es játékosból lett színészről nem az jut eszébe az embernek, hogy nem tudja megvédeni magát.

Az ügy még tavaly októberben pattant ki – a színész most egy szenátusi meghallgatáson vett részt a Sexual Assault Survivors’ Bill of Rights kapcsán, amely két éve lépett érvénybe, és amely szövetségi szinten biztosít speciális jogokat a szexuális bűncselekmények áldozatainak. Crews elmondta, hogy nagy bátorság kellett hozzá, hogy ki merjen állni a nyilvánosság elé, mert nem csak reputációját, hanem karrierjét is féltette. Az általa vádolt erőszaktevő ugyanis Adam Venit befolyásos hollywoodi ügynök, akit ugyan egy hónapra felfüggesztettek állásából, de már ismét dolgozik.

Crews arról is beszámolt, hogy az ügy kapcsán kapott egy üzenetet a Feláldozhatók-franchise-on dolgozó Avi Lerner producertől, hogy legyen szíves ejteni a Venit ellen felhozott vádakat, különben baj lesz. A színész pedig erre úgy döntött, hogy otthagyja a Feláldozhatókat – mert vannak dolgok és elvek, amiket ő nem hajlandó feláldozni. Az külön izgalmas adalék a történethez, hogy Lerner ellen is folyik épp egy ügy – őt volt munkatársa jelentette fel.

A színész azt is elmondta, hogy az ügy nyilvánosságra kerülése óta számtalan férfi kollégája kereste meg azzal, hogy velük is hasonló esetek történtek, és mennyire hálásak neki a bátorságáért és kiállásáért.