75 Venom  (2018)

Úgy tűnik, hogy a Sonynak további nagy tervei vannak a Pókember univerzummal kapcsolatban, ugyanis több tucat Marvel karakter megfilmesítési jogaival rendelkeznek. Az már eddig is bizonyos volt, hogy nagy meglepetésekre számíthatunk tőlük, tekintettel a Venom legutóbbi előzetesére, most azonban újabb izgalmas hírek röppentek fel a filmmel kapcsolatban.

Nagy a valószínűsége annak, hogy a Sony alacsonyabb korhatár-besorolásúként kívánja elkészíteni a Venomot. Persze, ne legyenek illúzióink ezúttal sem. A stúdió nem figyelmesség gyanánt szeretne családbarát filmet a Venom koncepciójából, a szélesebb korosztály magasabb bevételt is ígér. Már jó ideje felröppent a hír, hogy noha a Deadpool és a Logan is hatalmas sikernek örvendtek, a Sony mégis egy kiaknázatlan bevételi forrásként könyvelte el a tizenhatos karika miatt. Éppen ezért a Venomot már mindenképp a tizenhárom éves nézők számára is fogyaszthatóvá kívánja tenni.

Az biztos, hogy Tom Holland nem fog felbukkanni ebben a filmben, mindenesetre valószínűsíthető, hogy a Sonynak már jóval nagyobb tervei vannak a szuperhőseivel, így könnyen lehet, hogy akár még egy nagyszabású Disney/Marvel univerzummal való összeölelkezésnek is a szemtanúi lehetünk majd. Abban az esetben viszont, ha Venom csakugyan egy ádáz antihősként jelenik majd meg a Sony legújabb produkciójában, aki gond nélkül harapja le bárki fejét, az aligha fér bele majd a Marvel világképébe.

Kérdés csupán, hogy a fenti kompromisszumoknak mi az ára. Alig egy hónappal korábban a film rendezője, Ruben Fleischer a ComicBook.com-nak adott interjújában hangsúlyozta, hogy mindenképp szeretnének a lehetőleg legnagyobb tisztelettel hozzányúlni a Venom képregényekből ismert karakteréhez, így gyakorlatilag elkerülhetetlen, hogy a figura árnyaltabb és brutálisabb képet kapjon. Mindennek persze megint csak ellentmondani látszik Sanford Panitch, a Columbia Pictures elnökének a Varietynek adott nyilatkozata, miszerint a stúdiónak is hasonlóak a tervei, ám mindezt egy szélesebb korosztálynak is fogyaszthatóvá kívánják tenni.

Kérdés, hogy miként viszonyul mindehhez a főszereplőt alakító Tom Hardy. Nos, amit ő illeti, számára teljesen mellékes lesz mindez, mint ahogy azt ő maga is elmondta. A lényeg, hogy ezúttal is a lehető legtöbbet hozza ki magából. Ismerve Hardy színészi képességeit pedig, efelől nem is lehetnek aggályaink.