Meghalt a Hidegvérrel színésze, Robert Blake, akinek egy gyilkossági ügy vetett véget a karrierjének

89 éves korában elhunyt Robert Blake színész.

A hírt unokahúga közölte a nyilvánossággal, miszerint Blake szívelégtelenség következtében hunyt el Los Angelesben. Pályafutása során közel 160 produkcióban szerepelt, köztük az 1948-ban megjelent A Sierra Madre kincse, a Hidegvérrel, illetve számos westernfilmben.

Noha színészi pályafutását még gyermekként, 5 éves korában kezdte az Our Gang című sorozatban, karrierjének véget vetett, hogy gyanúba keveredett felesége, Bonny Lee Bakley halálával kapcsolatban, a vád alól 2001-ben mentették fel.

Bakley-t, Blake második feleségét 2001-ben lelőtték a San Fernando Valley-i Vitello's étterem előtt, miután a pár ott vacsorázott. Blake azt mondta a rendőrségnek, hogy visszament az étterembe, hogy visszaszerezze a pisztolyt, amelyet elmondása szerint az elkövető odabent eldobott.

Egyik legismertebb alakítását a Baretta című sorozatban hozta, amely négy évadot élt meg, és amelyért Emmy-díjat is kapott. Blake-et pályafutása során további két alkalommal jelölték a rangos elismerésre a Blood Feud és a Judgment Day című sorozatokban nyújtott alakításáért.

Nyugodjon békében!

Hírességek, akiket 2023-ban veszített el a világ

#1
Robert Blake

Robert Blake

szül. 1933. 09. 18. - elhunyt 2023. 03. 09.
Nutley, New Jersey, Amerikai Egyesült Államok
Robert Blake 1933. szeptember 18-án született Michael James Gubitosi néven a New Jersey-ben található Nutley-ben, az Egyesült Államokban. Elizabeth Cafone és Giacomo (James) Gubitosi gyermekeként látta meg a napvilágot. A család 1938-ban költözött Los Angelesbe. Színészi karrierjét gyerekszínészként kezdte, élete első szerepét... több»