FRISSÍTVE: Hétfőn jelentették be, hogy Kirstie Alley színésznő 71 éves korában elhunyt "a rákkal vívott harc után". Most a képviselője elárulta, hogy milyen rákot diagnosztizáltak nála, ami vélhetően a halál oka volt. Halála előtt a floridai Tampában található Moffitt Cancer Centerben kezelték. A színésznő képviselője a People-nek azt mondta, hogy vastagbélrákkal küzdött.

Kirstie Alley (galériánkban), a kétszeres Emmy-díjas színésznő, aki az NBC Cheers című vígjátéksorozatában Rebecca Howe szerepével vált híressé, hétfőn rákban elhunyt. 71 éves volt.

Alley halálhírét hivatalos közösségi médiafelületén erősítették meg, ahol gyermekei nyilatkozatát osztották meg.

"Minden barátunknak, messze földön, szerte a világon... Szomorúan tudatjuk veletek, hogy hihetetlen, vad és szerető édesanyánk elhunyt a rákkal vívott küzdelem után, amit csak nemrég fedeztek fel" - áll a közleményben. "A legközelebbi családtagjai vették körül, és nagy erővel küzdött, a véget nem érő életöröm és bármilyen kaland is álljon előttünk, bizonyosságot hagyva ránk. Amilyen ikonikus volt a képernyőn, olyan csodálatos anya és nagymama volt".

"Hálásak vagyunk a Moffitt Rákközpont orvosainak és ápolóinak hihetetlen csapatának a gondoskodásért" - folytatódik a közlemény. "Édesanyánk életöröme és szenvedélye az élet, a gyermekei, unokái és számos állata iránt, nem is beszélve az alkotás örök öröméről, páratlan volt, és arra inspirált minket, hogy a legteljesebb életet éljük, ahogy ő is tette. Köszönjük szeretetüket és imáikat, és kérjük, hogy tartsák tiszteletben magánéletünket ebben a nehéz időszakban."

Kirstie Alley 1951. január 12-én született a Kansas állambeli Wichitában. Széleskörű népszerűségre a Cheers című sorozatban tett szert, alakításáért 1991-ben Emmy-díjat, egy évvel később pedig Golden Globe-díjat nyert.

Édesanyja 1981-ben egy ittas vezető hibájából életét vesztette, de apja is súlyos sérüléseket szenvedett. Alley-nek két testvére van.

Tanulmányai Wichita Southeast High Schoolban végezte, ezt követően a Kansas State University diákja volt. A diploma megszerzése után Los Angelesbe költözött, hogy belsőépítészként dolgozzon, azonban karrierje váratlan fordulatot vett.

A színészkedéssel 1979-ben kezdett el foglalkozni, és csakhamar szerepet kapott a Star Trek című televíziós sorozatban, azonban rövid idő után kilépett ,mert attól tartott, hogy a szerep miatt beskatulyázzak. Ezt követően játszott az Észak és Dél című nagysikerű minisorozatban is. Karrierjének fordulópontját az 1989-es Nicsak, ki beszél  jelentette, melynek mindkét folytatásában (Nicsak, ki beszél még! – 1990, Nicsak, ki beszél most! – 1993) szerepet kapott.

Az 2000-es években a színésznőről leginkább csak testsúlyával kapcsolatosan hallhattunk, saját tapasztalatait a How to Lose Your Ass and Regain Your Life című könyvében osztotta meg. 2010-ben indult el saját sorozata, a Kirstie Alley’s Big Life, mely bemutatja a kilókkal való folyamatos küzdését, és azt, hogy miként képes helyt állni egyedülálló anyukaként és hírességként. A szériát 2013-ban egy újabb, a Kirstie’s Show követte, mellyel párhuzamosan feltűnt a Vérmes négyes című sorozatban is.

Ebben a cikkünkben 25 érdekességről írtuk, amit nem tudtál a színésznőről.

Nyugodjék békében.

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából

#1
Kirstie Alley

Kirstie Alley

szül. 1951. 01. 12. - elhunyt 2022. 12. 05.
Wichita, Kansas, Amerikai Egyesült Államok
Kirstie Alley 1951. január 12-én született a Kansas állambeli Wichitában.  Széleskörű népszerűségre a Cheers című sorozatban tett szert, alakításáért 1991-ben Emmy-díjat, egy évvel később pedig Golden Globe-díjat nyert. Édesanyja 1981-ben egy ittas vezető hibájából életét vesztette, de apja is súlyos sérüléseket... több»